Nesten halvparten færre reisende på De Lijn, en femtedel færre på NMBS og en tredjedel færre på Brussel STIB. Tallene sier alt. Selv om dagliglivet gjenopptas, går alle tilbake til skolen og fjernarbeid reduseres: bruk av offentlig transport følger ikke med. Tillit til tog, trikk, buss ser ut til å være borte. Det er i dag conclusie av den flamske avisen Nieuwsblad.

Under mottoet #MoveSafe ønsket NMBS nok en gang alle pendlere velkommen. De fleste føler seg tryggere litt etter litt, men ikke alle tør å ta steget. Den ivrige togbrukeren vet at det noen ganger trommes mellom passasjerer som ønsker å komme seg ut og servitører som ønsker å komme seg videre. Selv om offentlig transport ikke viste seg å være et drivhus i bevegelse, velger vi fortsatt bilen i massevis.

økende antall reisende

I begynnelsen av september var antall reisende på togene til jernbaneselskapet NMBS og metroene til Brussel -selskapet STIB på det høyeste nivået siden koronakrisen startet for rundt halvannet år siden. Dette fremgår av en undersøkelse fra Belga. I forrige uke registrerte NMBS i gjennomsnitt 78 prosent av antall reisende før krisen på hverdager. "Det er den høyeste prosentandelen siden starten på koronakrisen," sa NMBS -talsmann Dimitri Temmerman. 

STIB bemerker at kollektivtransport i hovedstaden ennå ikke kan brukes fullt ut til pendling, blant annet fordi fjernarbeid fortsatt anbefales. Høgskolene og universitetene har ennå ikke startet opp.

Les også: Flamsk mobilitetssenter i fremmede hender

busstjeneste De Lijn
Pitane programvare
Utskriftsvennlig, PDF og e-post