Tilsynsmyndigheten for forbrukere og markeder (ACM) ser ingen innvendinger mot nattog fra transportør Arriva fra Groningen og Maastricht til Randstad. Dette betyr at nattogene på hovedbanenettet er et skritt nærmere.

Arriva ønsker å kjøre tog fra Groningen og Maastricht til Schiphol en gang i uken fra 16. desember 2022, i natt fra fredag ​​til lørdag. Transportøren ønsker også å gjøre en direkte forbindelse mellom Zutphen og Amersfoort på virkedager.

ACM så ingen store økonomiske forstyrrelser på hovedbanenettet, som nå nesten utelukkende brukes av NS. Med unntak av noen få korte togforbindelser, har NS eneretten til å gjøre det.

lønnsomhet

I følge ACM påvirkes lønnsomheten til NS "bare i svært begrenset omfang" av Arrivas plan. Dessuten vil ikke kostnadene for Infrastrukturdepartementet øke, skriver avtroppende statssekretær Steven van Weyenberg i et brev til Representantenes hus. Derfor har Arriva "den økonomiske retten til å utnytte de rapporterte tjenestene". Statssekretæren er positiv til Arrivas intensjon.

Ifølge Van Weyenberg er det fortsatt for tidlig å si om Arriva kan operere både nattoget og forbindelsen mellom Zutphen og Amersfoort. Jernbanesjef ProRail vil tildele tilgjengelig kapasitet på banen, og det vil bare skje våren 2022.

Foto ovenfor: Henk Vrieselaar / Shutterstock.com

Les også: Uber: en plattform for falske selvstendig næringsdrivende 

Utskriftsvennlig, PDF og e-post