Ungdommene blant oss vil nok tenke: "Hva snakker de om". Betamax konkurrerte med Video 2000 og VHS om standarden for videoopptakere på 6 -tallet. Den kampen ble den gang vunnet av VHS. Slik det ser ut nå, ser det ut til å være på vei i samme retning med hydrogen. Euro XNUMX, elektrisk eller hydrogen. Det snakkes mye om elektrisk transport som et bærekraftig alternativ til diesel eller bensin, men kjøring på hydrogen er også på vei oppover. Det store spørsmålet er hvem som skal vinne denne kampen i årene som kommer. Hydrogen er faktisk ikke et drivstoff, men en energibærer. Bilene fyller drivstoff på hydrogen, som omdannes til elektrisk energi i kjøretøyet av en såkalt brenselcelle. 

Den nederlandske klimaavtalen ser at hydrogen spiller en 'avgjørende rolle' i den nederlandske energiovergangen. Hydrogen og brenselcelleteknologi må spille en viktig rolle i overgangen til et renere energisystem. Og likevel, i Nederland er vi ikke ledende når det gjelder installasjoner for tanking av hydrogen. Planene er klare for hydrogenstasjoner i Amsterdam, Breda, Pesse, Rotterdam lufthavn, Schiphol og Utrecht. Målet er å kunne fylle opp med hydrogen i hele Nederland så raskt som mulig. Nettverket av hydrogenstasjoner vokser også utenfor Nederland. Det er nå 87 hydrogenstasjoner i Tyskland. Det er allerede planer om å utvide dette til 2023 i XNUMX.

(teksten fortsetter under bildet)
Det forventes flere hydrogenstasjoner i de kommende årene.

Utviklingen av hydrogen er i full gang i Drechtsteden. Stroomlijn deltar i hydrogeninnovasjonstabellen, som tilrettelegges av Drechtsteden Employers. Ideen om en mobilitet HUB i Alblasserdam ble født der, sammen med Berkman bensinstasjoner og tilskuddsrådgivere IMC. Alblasserdam kommune ble snart med, og GRD deltar også. HUB er et sted hvor mennesker kommer sammen og tilrettelegges for bærekraftig mobilitet. Hydrogen og elektrisk lading tilbys. men også tjenester som gjør mobilitet mer effektivt. Tenk på flex- og møteplasser, offentlig transport, delebiler, scootere og sykler. Også restauranter, sport og rekreasjonsmuligheter.

offentlig innovasjon

Wijkhopper fra Stoomlijn har blitt sendt inn som en kandidat for 'Government innovation of the year 2021'. Et valg organisert av Association for Government Management. Sammen med 40 andre bidrag er Stroomlijn på deltakerlisten. 1. september blir denne listen redusert til en shortlist på 10, som får lov til å stille til en ekspertjury i et 'Dragon's Den -format', hvoretter 3 finalister gjenstår å få besøk av juryen. Deretter vurderes anvendelsen av disse 3 innovasjonene i praksis. Den festlige prisutdelingen vil bli avholdt 18. november i Ridderzaal i Haag.

ambassadør

Lisette de Lijster de Raadt har tjent sine sporer på entreprenørsiden av målgruppetransport. Hun overtok farens drosjeselskap i ung alder og utvidet det til en ledende målgruppebærer. I 2015 byttet hun til klientsiden, som hun nå bruker sine spesifikke kunnskaper og ferdigheter til å jobbe med praktiske og bærekraftige transportløsninger. Lisette de Lijster de Raadt har vært ambassadør for anvendelse av hydrogen i målgruppetransport i noen måneder nå.

Les også: På ingen måte et nasjonalt nettverk av hydrogenfyllestasjoner

Lisette de Lijster de Raadt - Ambassadør i departementet for infrastruktur og vannforvaltning for anvendelse av hydrogen i DGV
Utskriftsvennlig, PDF og e-post