På grunn av koronakrisen måtte mange kandidater som ønsket å ta førerkortet vise nødvendig tålmodighet. Spesielt førstehjelpstreningen og den praktiske førertesten på veien forårsaket lange ventetider. Brussels Mobility og Røde Kors har utviklet en løsning for førstehjelpstrening for å forkorte ventetiden. Alle som ønsker å få førerkort i Brussel, må gjennomgå et gratis førstehjelpskurs før de tar risikopresisjonstesten. Dette er mulig umiddelbart etter bestått teoretisk eksamen. Den første, en del av opplæringen foregår online, den andre finner sted i lokalene til Røde Kors.

Det er nettopp denne andre delen av den praktiske opplæringen som forårsaker ventetider. Det var mangel på egnede lokaler for å overholde avstandsreglene, og det var ikke nok veiledere til å takle forsinkelsene. For å forkorte ventetiden på førstehjelpstreningen, har Brussels Mobility og Røde Kors nå bestemt seg for å justere denne opplæringen litt. Fra 27. september vil varigheten av den elektroniske treningen bli forlenget fra 1h til 1h30, og den fysiske delen vil bli forkortet fra 2h til 1h30. Den totale varigheten av førstehjelpstreningen endres derfor ikke. Den elektroniske delen består av videoopplæringer om førstehjelpstiltak som brukes konkret under trening på stedet.

Du kan registrere deg fra 27. september, de som allerede står på venteliste vil få en e-post. Alle som tror de har krav på fritak må be om dette fra Brussels Mobility med bevis på gjennomført opplæring. Det er vanskeligere å finne en løsning for den praktiske eksamen. Antall sensorer er begrenset og opplæringen av nye sensorer tar mye tid. Det ble derfor besluttet å forlenge gyldigheten av dokumentene en siste gang. For dokumenter som utløper mellom 13. mars 2020 og 30. september 2021, forlenges gyldigheten til 31. desember 2021. Dokumenter som utløper mellom 1. oktober 2021 og 31. desember 2021 forblir gyldige til 31. mars 2022.

Les også: Gent er det sykliske mekkaet i Flandern

Utskriftsvennlig, PDF og e-post