Vedtektene for Uber og klassiske drosjesjåfører blir justert, kvoten forblir på plass og minimumspriser vil bli innført. Kort sagt, det er det regjeringen vil vurdere de neste ukene. Ifølge SP -minister Vervoort er taxiplanen i tråd med koalisjonsavtalen. Det setter service, komfort og service for brukerne sentralt. Numerus clausus vil også bli beholdt for å forhindre spredning av drosjesjåfører.

Den taxi plan gir også en forskrift for reservasjonssystemene hvis leverandører har et registrert kontor i Belgia. De må ikke kreve eksklusivitet fra sjåførene og må være transparente i kostnadene de pålegger løyvehaverne. Reservasjonssystemet vil også føre et register over sjåfører, ruter og kjøretøyer. Et av hovedmålene er å sikre at sjåfører respekterer lovlig kjøre- og hviletid.

I tillegg vil Brussel -regionen også utvikle en taxi -app selv. Fordi regjeringen tar for lang tid, har Brussels Taxi Fed, Collectif des Travailleurs du Taxi og Ingoboka-Taxi tidligere laget sin egen taxiplan. Et av forslagene i den er å rekruttere 600 Uber -sjåfører fra vanlige selskaper som Victor Cab.

Les også: Er sjåfører tomhendte når Uber drar?

Taxi i Brussel -gaten
Utskriftsvennlig, PDF og e-post