Omtrent 200 VVB -sjåfører protesterte torsdag høyt i sentrum av Brussel for et nytt taxidekret. I følge bladet Passasjertransport Magazine sjåførene, som jobber for plattformer som blant annet Uber og Heetch, klager over at den regionale regjeringen fremdeles ikke har et nytt drosdekret etter sju år, og at deres arbeidssituasjon derfor har vært usikker i årevis.

Aktivistene, som kjørte via Kleine -ringen til kabinettet til Brussel -statsminister Vervoort (PS) på Regentlaan (den travleste delen av den lille ringen i Brussel) for å forsterke sin protest, etter en halv times konsultasjon - som ifølge aktivister, ga ingenting - for kabinettet under mottoet "vi er her og vi blir her". Demonstrasjonen ble avsluttet av politiet ved 14.00 -tiden. Opprinnelig skulle prosesjonen kjøre videre til Justice Palace, men det ble forlatt. Det var ventet et betydelig større antall demonstranter, noe som gjorde at trafikkforstyrrelser ikke var så ille. Fra 08.30:11.30 til XNUMX:XNUMX støttet Uber og Heetch handlingen ved å sette sin egen app på pause. Ingen turer kunne bestilles.

"De nektet å vise oss ordinansen (det foreløpige utkastet til den nye planen - red.)," Sa Fernando Redondo fra Association Belge des Chauffeurs Limousines (ABCL), arrangøren av demonstrasjonen. “Før vi kan se det, må det først godkjennes av ministrene. Vi vil sette oss ned i morgen og personlig henvende oss til alle ministrene før de stemmer om det. ”

Kabinettet til statsminister Vervoort indikerte at under den korte samtalen var det bare de store omrissene i det foreløpige utkastet til forskrift for drosjereformen, men ettertrykkelig "underlagt diskusjonene som fortsatt vil finne sted i regjeringen". Når utkastet til forskrift er godkjent ved første behandling, blir det sendt til de andre partene. Limousinsjåførene føler tydelig at de ikke blir hørt og kunngjorde spontane handlinger for å stoppe trafikken. Brussel -politiet la også merke til at det var mye sinne blant sjåførene. Politiet klarte å unngå impulsive blokader med vanskeligheter.

Les også  Lønnstilbud for Taxi og Helsetransport avslått, aksjoner på vei

Det er heller ikke den første protesten fra Uber- og Heetch -sjåførene. De demonstrerte også i sentrum av Brussel i mars og mai 2020. Statsminister Vervoort lovet deretter å jobbe raskt med et nytt taxidekret. Tidligere i år ga han fristen "før sommeren". Like før denne demonstrasjonen var taxiplanen plutselig der. Hovedtrekkene er samme status for drosje- og plattformførere, plattformene er regulert, det vil være en begrensning på antall plattformførere og minimumspriser vil bli innført. Det er lite sannsynlig at den nye loven kommer på plass i år.

Les også: Statsminister Rudi Vervoorts taxiplan er klar

Utskriftsvennlig, PDF og e-post