Amaze Mobility presenterer i dag Amaze Mobility -appen. Mobilitetsplattformen gjør transporten fleksibel og bekymringsløs ved å tilby transportalternativer og tilbydere i en oversiktlig app. Initiativet kom fra en av MaaS (Mobility-as-a-Service) -pilotene i departementet for infrastruktur og vannforvaltning, med sikte på å gjøre pendling mer bærekraftig.
Ved å samle leverandører i en app lar Amaze Mobility reisende velge det transportalternativet som passer dem best på den tiden. Den reisende kan velge mellom de forskjellige alternativene, eller for en kombinasjon av dem. 

Egen transport eller gåing kan også være en del av turen. I tillegg betales hele reisen via appen og det kreves ikke noe separat OV -brikkekort. Dette gjør det lettere for bedriftsbrukeren å deklarere reiseutgifter. I dag introduserer Amaze Mobility mobilitetsappen for hele Nederland. Nesten alle leverandører av offentlig transport er koblet til appen. Ulike andre transporttjenester kan også bli funnet og bestilt, for eksempel Amber delte biler, Urbee delte sykler og TCA -drosjer. I tillegg finner du de nærmeste kollektivtransportsyklene og delte scootere fra Felyx og Check. Amaze Mobility jobber med å legge til så mange transportleverandører som mulig.

MaaS pilot Ministry of Infrastructure and Water Management

Amaze Mobility oppsto som et initiativ i MaaS -piloten til departementet for infrastruktur og miljø, i samarbeid med Amsterdam kommune. Målet med piloten er en mobilitetstjeneste som gjør pendling mer bærekraftig og reduserer ensom bilbruk. Selv om piloten fokuserer på regionen rundt Amsterdam Zuidas, kan Amaze Mobility -appen brukes i hele Nederland.

Frank van Tussenbroek fra Amaze Mobility om den nye appen: “Vi har utviklet Amaze for å gjøre reisealternativer fra A til B tydelige og la deg velge transportmåten som passer deg best i det øyeblikket. For eksempel en delt sykkel når solen skinner, eller en elektrisk delt scooter når du vil reise bærekraftig. Praktisk er avgjørende: alt er oversiktlig ordnet i en app, fra å finne nærmeste transportmiddel og bestille turen, til betaling og oversikt over alle turene dine. Vår ambisjon er å gjøre Amaze Mobility til mobilitetsappen i hele Nederland."

Les også: Taxicentrale De Meierij App tilgjengelig for alle

TCA Amsterdam
Gult delte biler, Urbee delte sykler og TCA -drosjer.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post