Nederlandsk statsborgere som ønsker å besøke Storbritannia må kunne fremvise et gyldig pass ved grensen fra 1. oktober. På grunn av Brexit er et identitetsdokument ikke lenger tilstrekkelig for å komme inn i Storbritannia. Dette gjelder nesten alle reisende fra EU.

Storbritannia forlot EU i begynnelsen av 2020, og avsluttet den frie bevegelsen for mer enn 500 millioner mennesker mellom landet og de 27 EU -statene. Det nye passkravet gjelder for England og Wales, Skottland og Nord -Irland.

EU -borgere som bodde i Storbritannia før 31. desember 2020 kan fremdeles bruke ID -kortet sitt for å krysse grensen. I tillegg vil de trenge et dokument som beviser at de har bodd lenge nok i landet. Grensearbeidere med britisk regjering vil kunne bruke ID frem til slutten av 2025.

testen

Folk som trenger en korona -test fordi de skal på tur, må betale for det fra 1. oktober. I fjor sommer var det gratis. Kostnadene varierer per type test og per leverandør. For noen turer er en antigen -test tilstrekkelig, for andre destinasjoner er bare en PCR -test tilstrekkelig. Hos den største leverandøren Spoedtest.nl en PCR -test koster 80 euro. Resultatet vil være tilgjengelig innen 24 timer. En antigentest koster betydelig mindre: 40 euro. Med andre tilbydere er rasktestene også mye billigere enn PCR -testene.

Alle som har en gratis antigen -test utført via Testen voor Access for tilgang til for eksempel en konsert eller cateringindustrien, kan også bruke resultatene til å reise med dem. Det samme gjelder PCR -testen til GGD: en internasjonal QR -kode kan også genereres med dette negative resultatet. Alle som er testet ved GGD må ha korona -klager. Testing for tilgang er heller ikke offisielt beregnet på reisetesting. Personer som ikke er (fullstendig) vaksinert trenger et negativt testresultat for å komme inn i andre land.

Les også  Doner busser til Ukraina gjennom UCPM

Les også: Reiser med koronapasset eller obligatorisk tilgangstest

På grunn av Brexit er et identitetsdokument ikke lenger tilstrekkelig for å komme inn i Storbritannia.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post