Ved å laste ned den nye gratisappen fra Taxicentrale De Meierij i AppStore eller PlayStore, kan bestemor eller bestefar og foreldre eller foresatte til et barn nå følge fra minutt til minutt hvor favoritten deres er under skoletransport. Forrige uke begynte selskapet fra Liempde å bruke den nye appen. Innovasjon blir stadig viktigere i taxisektoren. Bedrifter skiller seg hovedsakelig ut på måten kunden opplever opplevelsen av å reise på. Brukeropplevelsen er et viktig tema som altfor ofte får for lite oppmerksomhet i studenttransport. Taxicentrale De Meierij ønsker å gjøre noe med dette ved å bruke ny programvare som lar alle involverte parter følge ruten transparent.

Taxicentrale De Meierij samarbeider om en MaaS -løsning for målgruppetransportreisende, der den reisende har valget mellom å reise med en kombinasjon av taxi og offentlig transport. Ved å bruke den nye appen, basert på Pitane Arrive -teknologi, får du tilgang til TOMP grensesnitt tatt i bruk. Selskapet som alltid er i forkant med innovasjon, ønsker å ta ideen om mobilitet som en tjeneste på alvor. Å tilby total mobilitet som en tjeneste er fremtidens tjeneste, og den tradisjonelle drosjen har absolutt en plass i dette.

smart programvare

Spesielt på grunn av fremkomsten av smart programvare, blir det stadig viktigere for drosjeselskaper å garantere og muligens forbedre kvaliteten på forretningsprosessene. Bedrifter, stiftelser, skoler og bransjeforeninger legger også stadig større vekt på innsikt i kvaliteten på persontransport. De siste årene har Eindhoven-baserte Pitane BV hovedsakelig fokusert på disse sentrale punktene i utviklingen av mobilapplikasjoner og er derfor fortsatt ledende for andre. I praksis handler 'brukeropplevelse' om å identifisere og fjerne barrierer og gjøre det veldig enkelt for brukerne å bruke mobilapplikasjoner.

(teksten fortsetter under bildet)

Taxicentrale De Meierij jobber med en MaaS -løsning for målgruppetransportpassasjerer,

om Taxicentrale De Meierij

I løpet av årene  Drosjesenter De Meierij fra Liempde i Brabant, har blitt sterk innen småskilt persontransport som gatetaxi, pasient, gruppe, rullestol, ledelse, deltaxi, togtaxi og kombinert Schiphol-transport. I alle disse transportformene er service og pålitelighet en svært viktig del for våre kunder. Som et resultat har flåten vokst til 31 drosjer og minibusser og 65 ansatte som sikrer at de kan betjene kundene 7 dager i uken.

Les også: Bestill enkelt en taxi og betal med Pitane Arrive

Drosjesenter De Meierij
Utskriftsvennlig, PDF og e-post