Fredag ​​24. september besøkte generalinspektør Jan van den Bos i Inspeksjon for miljø og transport (ILT) et arbeidsbesøk hos Amsterdam kommune. Han ble kjent med Egbert de Vries, som har vært rådmann for trafikk og transport, vann og luftkvalitet i byen siden januar. Begge var også til stede ved en felles drosjekontroll av ILT, Amsterdam BOAs og politiet.

“ILT og Amsterdam jobber regelmessig sammen med drosjekontroller. Vi vil intensivere dette samarbeidet ytterligere ved for eksempel å styrke hverandres informasjonsposisjon. Sammen ønsker vi å bli enda bedre i stand til å handle mot beryktede brudd på reglene. For eksempel er vi forpliktet til trygg og rettferdig drosjetransport i Amsterdam -regionen. ”

Nasjonal og kommunal håndhevelse

Under besøket diskuterte generalinspektøren samarbeid med kommunen. Kommunen og ILTs roller i taximarkedet skiller seg fra hverandre. Håndhevelse fra ILT er hovedsakelig basert på persontransportloven 2000 (Wp2000) og dekretet om arbeidstid (Atb-v). BOA -ene kan handle på grunnlag av reglene i den lokale taxiforordningen for boardingmarkedet og deres fullmakter, særlig når det gjelder stasjonær trafikk. Disse reglene kan stille krav til taxiens gjenkjennelighet, til sjåfører i drosjene og til innsending og håndtering av klager.

ILT sjekker blant annet om en sjåfør har et (nasjonalt) gyldig førerkort, en nasjonal (Wp2000) tillatelse eller er ansatt hos en drosje lisensinnehaver og bruker den obligatoriske drosjebordcomputeren. ILT kontrollerer også overholdelse av arbeids- og hviletider. ILT gjør dette både gjennom kontroller på gaten og gjennom digitale inspeksjoner.

Les også  Nye ladestasjoner og høyere ladepriser i Amsterdam

ILT kontrollerer derfor overholdelse av de nasjonalt gjeldende reglene, og de kommunale BOAs kontrollerer overholdelsen av reglene for det lokale inngangsmarkedet. Van den Bos: "Vi kan håndheve mer effektivt ved å se på hvem som har hvilke krefter og hvor vi kan utfylle og styrke hverandre."

- Kommunen har et vell av informasjon som kan være nyttig for ILT. Hvis sjåfører ikke overholder de kommunale reglene, kan dette være en indikasjon på at de heller ikke overholder reglene i Wp2000. Ved å styrke hverandres informasjonsposisjon, kan vi ta smartere valg når vi utnytter vår kapasitet for å oppnå maksimal sosial nytte. ”

Utvidelse av BOAs oppgaver

I tillegg til å utveksle informasjon og felles kontroller, kan utvidelse av myndighetene til kommunale BOA også hjelpe. I Amsterdam, som i Rotterdam og Breda, er det nå en pilot der BOA -er får lov til å håndheve områder som normalt er forbeholdt ILT og politiet. Dette gjelder fravær av gyldig sjåførkort, transport av flere personer enn taxien er godkjent for, bruk av en ikke -godkjent taxi og unnlatelse av å opplyse prisene på riktig måte.

Felles håndhevelsesaksjon

Inspektør-generalen og rådmannen var vitne til en felles kontrollaksjon på Oosterdok av ILT, Amsterdam politi og BOAs på fredag. Totalt ble 76 drosjer sjekket under denne handlingen. ILT påla to ganger en stanse- og avståelsesordre, i begge tilfellene hadde drosjesjåførene ikke fått nok hvile. I tillegg ble det også utarbeidet en offisiell rapport to ganger for ikke å holde reiseadministrasjonen i datataxien om bord. Politiet kom med flere offisielle rapporter, blant annet fordi førerkortet eller registreringsnummeret ikke oppfylte kravene eller fordi drosjesjåføren kjørte med glatte dekk. Kommunen bemerket uregelmessigheter med takvinduet ved en rekke anledninger, ifølge myndighetene Menneskelig miljø og transportinspeksjon.

Les også  Politikk bestemmer kvalitetspolitikk for inngangsmarkedet i kommunene

“Fredag ​​viste det seg nok en gang at samarbeidet på gaten er i orden. Våre inspektører, BOA og politiet: alle visste hva deres rolle var. Hvis vi kan utvide denne godt oljede maskinen til andre områder, vil vi øke effekten av vårt felles tilsyn. ”

Drosjer i Amsterdam
Utskriftsvennlig, PDF og e-post