Vi måtte vente lenge på det, men heldigvis har nesten alle koronatiltak forsvunnet. Avstandsregelen på en og en halv meter har endret seg til presserende råd, men er ikke lenger obligatorisk. Vi kan alle gå tilbake på veien for å gå på jobb, og mange steder er munnhetten også utenfor banen. Siden 22. september har også karantenereglene for reiser til Nederland endret seg. 

Vaksinerte reisende fra USA, Storbritannia og andre områder med svært høy risiko trenger ikke lenger å komme inn Quarantaine. På flyplassen (uansett fra sikkerhetskontrollen og videre på steder som kan utpekes av flyplassen, for eksempel avgangs- og ankomsthaller, forblir en maske obligatorisk. I tog, drosjer, fly, busser, trikker, metro og annen reklame For personlig transport er det fortsatt obligatorisk å bruke munnhette. 

Plikten til å bruke ansiktsmaske gjelder ikke lenger på plattformer og stasjoner. De nederlandske jernbanene og ProRail har vært veldig opptatt siden denne uken med å fjerne alle klistremerker for korona -tiltak på stasjonene. På klistremerkene står det: bruk en munnhette, hold til høyre og hold en og en halv meter unna. 

Disse klistremerkene ble påført stasjoner i hele Nederland i mai 2020 for å påpeke de viktige korona -tiltakene for alle som bruker offentlig transport. Etter halvannet år kan vi endelig si farvel til de fleste koronatiltak. Det er en ganske jobb å fjerne alle klistremerker fra stasjonene, de vil sannsynligvis jobbe med det hele oktober.

Les også: Vi er ikke lenger vant til å stå i trafikken

Corona -klistremerker på plattformen.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post