ANWB publiserer hvert år rapporten om sikker kjøring. Dataene fra denne rapporten kommer fra Safe Driving Insurance. Hvert år lider mer enn 20.000 XNUMX ofre for veitrafikk alvorlige skader. Og antallet trafikkdødsfall har ikke gått ned de siste årene. ANWB er opptatt av trafikksikkerhet i landet vårt, og de ønsker å redusere antall trafikkulykker. For fem år siden startet ANWB Safe Driving Insurance. 

Denne trygge bilforsikringen fungerer som følger: jo tryggere du kjører, desto mindre betaler du premie. God kjøreatferd belønnes derfor. Nå hører jeg deg tenke, hvordan vet ANWB om noen kjører trygt? De har to datakilder: en dongle (en liten boks som er festet til OBD -porten på bilen) og appen Safe Driving (kunden plasserer en liten Bluetooth -sender i sin egen bil). Basert på faktorene hastighet, bøyninger, bremsing, akselerasjon og telefonbruk bestemmer hvor trygt en person kjører. 

Dataene som kommer ut av dette er veldig nyttige for ANWB. Safe Driving Report viser blant annet at gjennomsnittlig kjørescore for menn og kvinner er nesten den samme. Menn scorer 76,4 og kvinner 76,5, så diskusjonen om at menn kjører bedre enn kvinner er en myte. Kjørescore er over 70 prosent overalt i landet, men det som er påfallende er at i vest i landet er poengsummene lavere enn øst i landet. 

Årsaken til dette har trolig å gjøre med trafikken på veiene og veinettet i Randstad. Du kan også i dette rapport finn kjørescore per alderskategori og antall handlinger som hastighet, svinger, bremsing og akselerasjon per 1000 km. Med disse atferdsdataene bidrar ANWB til tryggere trafikk. Under visse betingelser blir dataene gjort tilgjengelig anonymt for veimyndigheter. Et eksempel på dette er den vellykkede piloten i Rotterdam.  

Les også: Bedrifter går sammen om sykkeltyveri

Mer enn 20.000 XNUMX trafikkofre per år.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post