I oktober vil det være ekstra politiundersøkelser i forskjellige deler av landet vårt for bruk av mobiltelefonen din i bilen, sykkelen eller mopeden. Dette gjøres blant annet med spesielle kameraer som lar dem se om noen har en telefon i hånden. Nesten alle har sannsynligvis gjort det mens du kjører. Telefonen lager støy, så sjekk telefonen raskt mens du kjører. Ikke gjør det, det er livstruende, og dette kan føre til livstruende situasjoner på veien. 

I følge Come Safe Home -nettstedet er risikoen for en ulykke minst 2,5 ganger større hvis du er på telefonen mens du kjører. Ti til hundre mennesker dør hvert år og mange blir skadet som følge av at de ikke tar hensyn og blir distrahert i trafikken. Bare vær oppmerksom når du er på vei et sted, du kan få telefonbrukerne bak rattet på kort tid. De svinger ofte på veibanen, kjører saktere enn fartsgrensen og tar ofte feil sving fordi de går glipp av en sving. De er opptatt med alt unntatt trafikk. Dette forårsaker ulykker som du ikke vet utfallet av. 

I andre kvartal i år ble det delt ut ikke færre enn 47.438 250 bøter for håndholdt anrop, et enormt antall. Denne måneden vil politiet utføre ekstra kontroller i landet, en bot for å bruke mobiltelefonen din mens du kjører koster € 100. Å bruke mobiltelefonen mens du sykler vil koste deg € XNUMX. Så det er bedre å sette telefonen på lydløs før du kjører, slik at du ikke føler behov for å sjekke telefonen hvis du føler en vibrasjon eller hører en lyd. Det vil spare deg for mye penger. Den nasjonale regjeringen prøver å trekke oppmerksomheten til dette med kampanjen MONO. Denne kampanjen står for: Hold fokus på én ting, og det er trafikk.

Les også: Transport av din firbeinte venn trygt i bilen

Det kan være dyrt å bruke mobiltelefonen mens du sykler.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post