Vi kan egentlig ikke regne med målgruppetransport hvis vi skal tro KNV. Næringsforeningen oppfordrer til og med klienter til å være 'milde' når de ser at kundene deres ikke blir transportert i tide eller ikke i det hele tatt. På grunn av mangel på drivere kan ikke vaktlister fylles ut optimalt. Ifølge Bertho Eckhardt, styreleder, er det problemet KNVogså klientens problem. Tross alt må vi 'løse' problemet sammen, det høres ut som. For å gjøre det, er det viktig å først analysere problemet. Hvor har det gått galt de siste årene? Hvorfor har drosjesjåfører i massevis sagt farvel til sektoren?

Bertho Eckhardt (styreleder KNV)

Det var litt av et sjokk for kundene etter å ha hørt at personalmangelen på transportøren vil være på egen hånd. Når du la ut anbudet, forventet du absolutt ikke at dine egne ansatte på dagtid ville måtte kjøre varebilen selv for å ta kundene hjem fordi transportøren ikke er i stand til å finne personale. For å løse problemet med drosjeselskapet installeres leiebiler på barnehagen for å løse problemet med drosjeselskapet. Jeg husker Arduin -saken i Middelburg i Zeeland, hvor dette var begynnelsen på slutten som en løsning på mobilitetsproblemet. Selv om det var av en helt annen grunn, fra besparelser på transportbudsjettet, ble ansatte og frivillige satt inn for å transportere klientene fra dagtid til hjemmene. Det viste seg å være en katastrofe, et skikkelig kaos unnfanget og ledet av et konsulentfirma. En prosjektleder utenfor transportsektoren som kom for å løse dette problemet en stund og forsvant fra stedet under løsningen.

Problemer

Det ville være bedre for taxisektoren selv å løse problemene strukturelt. Tross alt venter ikke sektoren på konstruksjoner med utleiebiler for aktiviteter på dagtid som skal løse problemet. Vi er sterke i Nederland for å applaudere hele faggrupper, men det er en annen sak å belønne den samme gruppen. Og det er akkurat der skoen klemmer. Aldring er ikke et problem her. Tvert imot er mange drosjesjåfører innen sittende omsorgstransport eller studenttransport ikke de yngste. Men lidenskapen og gleden som dette yrket viser hver dag er ubeskrivelig. Ofte ikke sett av arbeidsgiverne, men desto mer av klientene. Disse menneskene er de faste verdiene til et taxiselskap som leverer visittkort til gründeren hver dag.

Uber

Uber måtte pådra seg betydelige kostnader i andre kvartal i år for å få sjåfører tilbake som forlot selskapet tidligere. Dette resulterte i et kvartalsvis driftstap på mer enn en halv milliard dollar for selskapet. Mange sjåfører sluttet å kjøre for Uber tidligere fordi etterspørselen etter turer hadde falt kraftig som følge av korona -pandemien. I det siste kvartalet trakk selskapet hardt i lommeboken for å lokke dem tilbake. Drosjeselskap og måltidsselskap Uber virker nær øyeblikket da det amerikanske selskapet endelig er virkelig lønnsomt. Hvis det faktisk fungerer for Uber for å bli lønnsom nå, ville det være et løft. Fram til nå hadde selskapet brukt så mye penger på investeringer i fremtiden at det ble brukt mer enn det som kom inn gjennom normal forretningsdrift. Uber valgte også å utvide til andre tjenester enn den opprinnelige taxi -appen. For eksempel, gjennom Uber Eats, er selskapet nå også en viktig aktør innen levering av måltider. Dette strategiske valget førte sannsynligvis til at lønnsomheten tok litt lengre tid.

arbeidsgivere

"Arbeidsgivere vet bare hvordan de skal utnytte arbeidsstyrken," en vanlig uttalelse blant drosjesjåfører. Spørsmålet er om dette virkelig er tilfelle eller om ulempene ved anbud har blitt godt synlige. Sektoren har i årevis sagt at de kjører til bunnpriser, men spør aldri hvem som forårsaket disse tariffene. Ingen anbud har noen gang uttalt at det måtte gjøres til laveste pris, uten at det var plass til å betale sjåføren en anstendig timelønn. Mangel løses ikke ved å gjøre kundene mer fleksible. Drosjeselskaper sliter med å fylle ledige stillinger. I mellomtiden har alle ofte sett dem kjøre. Drosjebiler med salgsfremmende tekst 'kolleger ønsket' på baksiden. Opplæring tilbys til og med gratis av selskaper som Omnibuzz.

Brukerstøtte

De fleste koronabegrensninger ble opphevet av kabinettet, som et resultat av at de fleste støttetiltak ble stoppet. På grunn av koronakrisen har mangelen på sjåfører falmet i bakgrunnen, men det er ikke nytt og absolutt ikke forårsaket av pandemien. Det har nå bare blitt styrket ettersom mange drivere forlot sektoren. Det er nå ikke et spørsmål som kan vente, det må iverksettes tiltak nå. Fagforeninger sikter mot en strukturell lønnsøkning under tariffavtaleforhandlingene. Mange gründere erkjenner behovet for en økning i sjåførlønnen. Likevel er dikotomien i sektoren mellom gatetaxi og sittende omsorgstransport stor. Det som ser normalt ut for en bransje, er ikke lenger rimelig for en annen på grunn av de mange ventetidene. 

Mangel på drosjesjåfører er ikke et nytt problem for drosjeindustrien. Seksjonsselskaper har prøvd å svare på dette i årevis. Å søke i dag betyr å kjøre i morgen eller begynne å trene umiddelbart, mens du venter på det midlertidige førerkortet. Men hvorfor vil du som drosjesjåfør tilby tjenestene dine gjennom et utleiebedrift i en sektor der det er stor mangel på personell? Du ser etter en flott ny jobb og fremtid direkte med en gründer du kan stole på. Førermangel vil ikke bli løst over natt. 

Les også: Uber -taxisjåfører slår av appen og streiker

mangel på drosjesjåfører er ikke et nytt problem for drosjeindustrien
Utskriftsvennlig, PDF og e-post