En ladestasjon for elbilen i parkeringshuset ved en bygård. Det høres logisk ut, men i praksis er det ofte ganske komplisert å innse. Omtrent 1,2 millioner hjem i Nederland er tilknyttet en eiersammenslutning (VvE). Kabinettet ønsker å gjøre det mye lettere for beboerne i disse husene å kjøre elektrisk. Det er derfor eiersammenslutninger (VvEs) nå kan få råd fra en ekspert med tilskudd. Råd om ladepunkt kan bidra til å komme frem til en veloverveid og positiv avgjørelse innenfor en VvE. Regjeringen jobber også med å forenkle regler.

"Flere og flere mennesker ønsker å bli mer bærekraftige, og vi støtter dem gjerne. Å installere en ladestasjon er en del av det. ”

Minister Ollongren for innenriks- og rikeforhold.

- Mange liker å lade bilen hjemme. Selv om du bor i en leilighet eller en etasje, vil jeg at du skal kunne velge det. Det blir lettere nå, og det er bra. "

Statssekretær Van Weyenberg fra IenW.

God plan gjør forskjellen

Mange vil gjerne ha et ladepunkt på parkeringsplassen sin, men støter på forskjellige problemer når de vil ordne dette med sin VVE. Hvordan og hvor gjør du det, for eksempel i et parkeringshus? Hva er det beste alternativet og hva er en rettferdig fordeling av kostnader? Hvordan kan det gjøres trygt, selv i tilfelle brann? En god plan på lengre sikt gjør forskjellen, og sparer unødvendig forskning og kostnader for mennesker.

For å hjelpe VvE -er med dette valget, kan de nå få tilskudd til råd fra en ekspert. De kan få 75% av kostnadene tilbake gjennom SEEH -ordningen, med maksimalt 1500 euro. Rådene bør uansett ta for seg svarene på spørsmålene ovenfor. Søknader kan sendes inn fra januar 2022, med tilbakevirkende kraft til 6. oktober 2021. Statssekretær Van Weyenberg bevilger totalt 900.000 XNUMX euro til dette.

Forskriftene ble enklere

I tillegg til å tilby tilskudd, arbeider kabinettet med å forenkle regelverket slik at de enkelte leilighetseiere snart lettere kan bestemme seg for å installere et ladepunkt på sin egen private parkeringsplass eller på fellesparkeringen. Det kreves nå en flertallsbeslutning fra eiermøtet. Det vil snart være tilstrekkelig hvis enkelte leilighetseiere informerer de andre VvE -medlemmene om at de ønsker å installere et ladepunkt, forutsatt at en rekke betingelser er oppfylt, blant annet innen (brann) sikkerhet. Lovforslaget trer i kraft foreløpig fra 1. juli 2023.

Mye behov for

Omtrent 1,2 millioner hjem i Nederland er en del av en VvE, som er omtrent 17% av alle boliger. Kees Oomen i representanten for VvE Interests er derfor fornøyd med skrittet som skapet tar: “Mange VvE -er sliter virkelig med spørsmålet om hvordan man installerer et ladepunkt trygt og riktig. Vi får mange spørsmål om det; det er et stort behov for gode råd. Jeg forventer at dette tiltaket kan senke terskelen for huseiernes foreninger for å begynne å installere ladepunkter. Vi er derfor glade for at regjeringen tar dette steget. ”

flere alternativer

Regjeringen ønsker å tilby folk flere muligheter til å bidra til klimaet selv. Hvis folk isolerer hjemmet sitt, eller kjøper en elbil eller solcellepaneler, tjener de ofte tilbake etter noen år. Ofte nøler folk med kjøpskostnadene. Derfor er det subsidier for for eksempel å gjøre boliger mer bærekraftige og bytte til elektrisk kjøring Sentralstyret

Les også: Mange flere bobiler og campingvogner ble solgt i 2021

ladepunkt i parkeringshus.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post