NS, ProRail og Middelburg kommune kommer til å ta fatt på stasjonen og området rundt den betraktelig. I årene som kommer skal stasjonsbygningen renoveres og ordnes på en smartere måte, plattformstaket og passasjertunnelen skal pusses opp og stasjonsområdet fornyes. "Vi skal nå se på hvordan vi best kan passe arbeidet inn." Arbeidet er verdt flere millioner.

Stasjonen har blitt nominert til en grundig tilnærming i årevis. I fjor var det et stort tilbakeslag da det viste seg at grunnlaget for den monumentale bygningen også måtte fornyes. "I løpet av de siste månedene har vi utført omfattende forskning på en løsning," sier NS -prosjektleder Ken Prijn. "Det viser seg å være umulig å reparere, så et helt nytt fundament pluss gulv vil bli installert." Det faktum at fundamentet var så ille virket som et tilbakeslag, men gir nå også muligheter til ikke bare å renovere bygningen, men også å redesigne den.

Organiser deg smartere

"Vi ønsker å organisere plassen på stasjonen på en smartere måte og bedre tilpasse den til behovene til den reisende," sier stasjonssjef Marion den Hooglander. “Vi vil ha et cateringanlegg på siden av passasjertunnelen. Da er det lett å raskt sette seg på toget med en kopp kaffe eller en matbit. Dessuten kan du vente oppvarmet der for toget. ”

Stasjonsbanen brukes nå knapt. “Derfor ser vi på en ny tolkning. Men akkurat som med resten av stasjonen, avhenger det av gründere eller tiltak som er interessert i ett eller flere mellomrom. ” I tillegg skal sykkelboden gjøres mer brukervennlig.

stasjonsområdet

Området rundt stasjonsbygningen vil få et nytt utseende, sier ProRail-prosjektleder Eric-Jan Luijk. “Ved siden av stasjonsbygningen vil plattformen bli hevet slik at den er i vater med inngangen til toget. Denne høyden er viktig for at personer med nedsatt mobilitet skal kunne bruke toget uavhengig. ” Det monumentale plattformtaket vil også bli renovert og flom i passasjertunnelen vil bli redusert. Passasjertunnelen får et mer attraktivt utseende som passer bedre inn i de nærmeste omgivelsene.

Med ankomsten av nye studentboliger til stasjonen kan ikke stasjonsområdet stå igjen, sier rådmann Chris Simons. - Offentlig transport og bærekraft er veldig viktig for fremtidig mobilitet. Middelburg stasjon regnes som et mobilitetsknutepunkt, et sted hvor forskjellige transportformer kommer sammen. For eksempel er velfungerende fasiliteter som kiss-and-ride og park-and-ride en del av dette. Dette vil gi Middelburg stasjon en sentral rolle. ”

Plage

Arbeidet vil medføre ulemper. "Selvfølgelig har du det alltid, men passasjerene får igjen en bedre stasjon!" Sier Luijk. "Vi skal nå se på hvordan vi best kan passe inn i alle aktivitetene."

Fordi mange forskjellige aktiviteter er planlagt på en relativt liten plass og stasjonen alltid er i bruk, har implementeringspuslespillet ennå ikke blitt fullført. Det er allerede klart at arbeidet vil bli delt inn i forskjellige prosjekter, for å begrense ulempen så mye som mulig. Vi starter med stasjonsbygningen. Dette vil bli fulgt av arbeid på området rundt stasjonsbygningen (plattformtaket og passasjertunnelen). Endelig er det stasjonsplassen som er på tur.

Les også: ProRail ønsker milliarder for å forbedre banen

PRORAIL
PRORAIL
Utskriftsvennlig, PDF og e-post