Selv på grensen må en traktor ha et skilt. Fra A til B, fra privat eiendom til den andre siden av veien og fra skogssti til parkeringsplass. Når du krysser fra et felt til et annet, tar du også offentlig vei, selv om du kjører gjennom kanten. Registrering er derfor oftere nødvendig enn man tror.

Offentlig vegdefinisjon

Eiere av (landbruks) anleggsbiler må registrere kjøretøyene sine så snart som mulig når de brukes på offentlig vei. Noen bileiere tror at registrering tross alt ikke er nødvendig, fordi de ikke går på offentlig vei. Men definisjon av offentlig vei kan være bredere enn du tror. Det gjelder alle veier og veier hvor andre mennesker kan eller kan komme, for eksempel vanlige veier, sykkelveier eller B-veier og landeveier.

Selv veier som ikke ser ut til å være offentlige, fordi de kan stenges med et gjerde, port eller barriere, kan fortsatt være en offentlig vei. Parkering og forretningsområder er eksempler på dette. Videre er en vei en offentlig vei hvis den har vært tilgjengelig for alle i 30 år på rad (etter 1902).

Bare med registrering

Fra 1. januar 2022 kan traktorer, mobilt utstyr (MMBS) og slept utstyr bare bruke offentlig vei hvis de er registrert. Du kan registrere deg online via RDW -nettstedet. Registrering på nettet er enkelt når de riktige dataene - for eksempel handelsnavn, type, VIN og produksjonsår - er samlet inn.

Inspeksjon nødvendig fra januar

Vær oppmerksom: Fra 1. januar 2022 kan en eier ikke lenger registrere sitt (landbruks) anleggsbil online, og det er nødvendig med en inspeksjon. I stedet for 18 euro betaler du minimum 140 euro. Online registrering er enkelt når de riktige dataene er samlet inn. I tillegg er all informasjon tilgjengelig på RDWs nettsted: www.rdw.nl/register.

Les også: MaaS er langt fra å være mobilitet for alle

RDW
RDW Zoetermeer
Utskriftsvennlig, PDF og e-post