Etter den siste flyreisen fra Sardinia til Roma, vil eksistensen til det italienske flyselskapet Alitalia ta slutt etter torsdag. I følge tidsplanen vil flyet fra Cagliari lande i Roma klokken 23.10:XNUMX, og avslutte dette kapitlet i italiensk luftfartshistorie.

Fra fredag ​​vil det italienske statlige flyselskapet Italia Trasporto Aereo (ITA) overta en del av Alitalias tjenester. Selv om ITA regnes som stedfortreder for Alitalia, er det ifølge EU -kommisjonen ingen "økonomisk suksess". Brussel vil at ITA skal bryte med Alitalias fortid, som har vært i krise i evigheter.

Alitalia har ikke tjent penger siden 2002. Flere forsøk på å få selskapet på beina igjen mislyktes. I 2017 gikk Alitalia konkurs og den italienske staten overtok selskapet. Roma ga selskapet cirka 900 millioner euro i brohjelp, noe som var ulovlig i øynene til konkurransemyndighetene i Brussel. Mer penger ble lagt til for å hjelpe Alitalia gjennom koronakrisen.

Slutten på Alitalia og den planlagte starten på ITA har gjentatte ganger utløst forargelse og sinne blant de mer enn 10.000 3000 ansatte, spesielt ettersom det 'nye' samfunnet ønsker å fortsette med en brøkdel av dagens arbeidsstyrke. ITA har arbeid for bare 52 ansatte og starter i utgangspunktet med XNUMX fly.

Mange flyreiser måtte avlyses på grunn av tidligere protester blant ansatte. Merket Alitalia er fortsatt til salgs for 290 millioner euro. Så langt er det ikke kommet noe tilbud.

Alitalias første flytur var 5. mai 1947, fra Torino, via Roma til Catania. Pave fløy også med italienske flyselskaper. Under sin siste tur til Budapest refererte pave Frans til den nærmer seg slutten av Alitalia i sin tale til journalister. Den italienske regjeringslederen Mario Draghi sa i april at han så på Alitalia som en slags familie, "en litt dyr familie, men likevel familie".

Les også: Nattog Zürich, billettsalget har startet

Utskriftsvennlig, PDF og e-post