Jobbsøket fortsetter for mange drosjesjåfører, hvorav mange ikke engang er i orden med tillatelser. Det er fortsatt utenfor de siste kontrollene. lørdag ILT holdt en felles drosjekontroll med Royal Netherlands Marechaussee på Schiphol. 20 drosjer ble sjekket her. Arbeidsordre ble stanset 4 ganger, 1x arbeids- og hviletid ble ikke registrert og 1x ulovlig kjøring ble utført på BSN. Et konstant katt og mus -spill som har vært en torn i siden for mange andre gründere i mange år, siden vi i Nederland fremdeles ikke er i stand til å få disse 'cowboyene' av veien for godt. Den vanlige boten for bart er € 4.300, og i tillegg ILT en belastning under obligatorisk betaling (LOD). Dette betyr at i tilfelle gjentakelse vil en bot på € 10.000 om gangen følge, med et maksimum på € 40.000.

Ulovlig drosjetransport blir populært referert til som 'bart' eller 'svart taxi'. Dette er leverandører av drosjetransport som ikke har den nødvendige lisensen (utstedt av Kiwa Register BV). Miljø- og transportinspektoratet (ILT) og politiet fører tilsyn med drosjetransport. De siste tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at vi i dag har 11.065 10.620 drosjeselskaper i Nederland, hvorav XNUMX XNUMX er fysiske personer. Dette betyr at sektoren fremdeles ser ut til å bestå hovedsakelig av 'enkeltbrennere'. Selskapets befolkning er et øyeblikksbilde den første dagen i hvert kvartal. I den samme kvartalsmonitoren fra Statistisk sentralbyrå ser det ut til at den kraftige nedgangen i drosjetransport er over.

Etter utbruddet av korona -pandemien og den virtuelle stillstanden for flypassasjertransport fra mars 2020, er luftfartsindustrien sakte på bedring. I andre kvartal 2021 reiste 3,9 millioner passasjerer til og fra de fem nasjonale flyplassene i Nederland. Det er mer enn fire ganger så mange som i samme periode året før, men fortsatt nesten 18 millioner færre passasjerer enn i andre kvartal 2019.

snorkere

Snorkelvirksomhet blir også gitt videre til skattemyndighetene. Hvis det oppdages fordelesvindel, rapporteres det til UWV av kommunen (sosial etterforskning). Bruk av snorkere kan også ha konsekvenser for andre. Ved signaler om tilrettelegging for ulovlig drosjetransport fra Inspektoratet og kommunene, blir cateringentreprenører informert om konsekvensene av dette, både muntlig og skriftlig (BIBOB Act). Passasjerer av snorkere er ikke (ennå) straffbare. Hvis du bruker en svart taxi, vær oppmerksom på at den kanskje ikke er tilstrekkelig forsikret. Og at du må ordne annen transport under en inspeksjon. 

Du kan rapporter ulovlig drosjetransport (snorder/svart taxi) ved ILT. Basert på mottatte signaler og funn, sender tilsynet brev til mistenkte snorkere, og påpeker konsekvensene hvis ulovlige aktiviteter fortsettes. Hvis det viser seg at snorkeren allerede er blitt advart via et informasjonsbrev, at han er en gjentatt lovbryter eller at han har blitt fanget i handlingen, har dette alvorlige konsekvenser.

Les også: Europäische Taxi Messe flytter til Essen

Schiphol hall 3
Utskriftsvennlig, PDF og e-post