Det er allerede høst en stund, dessverre er dette ofte ledsaget av mørke dager. Du har sikkert også lagt merke til at det blir mørkt tidligere og tidligere på morgenen og er lyst senere på morgenen. Natt lørdag 30. oktober til søndag 31. oktober settes klokkene igjen, så dagene blir enda kortere for oss. Det vil ta en stund, men 21. desember er årets 'korteste dag', på denne dagen er tiden kortest mellom soloppgang og solnedgang. 

De mørke dagene betyr at folk i trafikken er mindre synlige. Hvor ofte ser du den ene syklisten akkurat i tide som sykler dit uten belysning, livstruende og en stor irritasjon for mange bilførere. Regjeringen henleder derfor oppmerksomheten til kampanjen "På i mørket" hvert år. 

Trafikksikkerhetskampanjene til departementet for infrastruktur og vannforvaltning (IenW) og dets partnere gjennomføres under paraplyen "Kom deg trygt hjemme". Det er viktig at du viser deg godt ut i trafikken. Dette er ekstra viktig for syklister, lyse klær og sykkelbelysning er veldig viktig og sikrer at du er godt synlig for andre trafikanter. Selvfølgelig sørger god belysning for sykkelen også for at du ser mer på veien foran deg enn uten belysning. 

God belysning på sykkelen og lyse eller lyse klær reduserer risikoen for ulykker. I følge Sikker trafikk Nederland 95 prosent av syklistene synes det er farlig å sykle i mørket uten lys. Det ser ut til at syklister i Utrecht, Rotterdam, Haag og Amsterdam har syklelyset sjeldnere enn i andre byer. Det ser også ut til at unge og unge voksne har relativt mindre sannsynlighet for å ha sykkellys på enn eldre.

Les også: Gratis togkort for å reise rundt i Europa

Sykkelbelysning er veldig viktig.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post