Med jomfruturen i dag opererer totalt 42 easyJet -flyvninger fra Gatwick lufthavn med en blanding av 30% Neste MY Sustainable Aviation Fuel ™. Dette er en viktig milepæl og markerer første gang en avgang fra Gatwick har brukt bærekraftig flydrivstoff (SAF), og det er også første gang for en easyJet -flytur. Det bekrefter forpliktelsen til alle involverte parter - den internasjonale luftfartsdrivstoffleverandøren Q8Aviation, easyJet, Gatwick Airport Ltd og Neste - om å redusere nettoutslipp fra luftfartsdrivstoff og gå mot det endelige luftfartsmålet for å oppnå netto nullutslipp innen 2050.

Av de 42 flyvningene som vil bruke Neste MY Sustainable Aviation Fuel, er 39 easyJet -flyvninger fra Gatwick til Glasgow under klimakonferansen COP26, som arrangeres 31. oktober til 12. november. Til sammen resulterer alle 42 flyvninger i en reduksjon på opptil 70 tonn klimagassutslipp. Dette er et ytterligere signal om at luftfartsindustrien har til hensikt å ytterligere redusere klimagassutslipp på veien mot 'netto null' utslipp innen 2050.

- Luftfartsindustrien har allerede tatt viktige skritt for å redusere miljøpåvirkningen. Et viktig middel for å oppnå dette er den bredere adopsjonen av bærekraftig luftfartsdrivstoff (SAF). Neste investerer for tiden i å øke produksjonskapasiteten til SAF fra 100.000 1,5 tonn til 2023 millioner tonn per år innen 8. Neste ønsker regjeringsforslag velkommen for å øke bruken av SAF for å redusere klimagassutslipp fra luftfart til å redusere. Det er viktig at flere og flere flyselskaper, flyplasser og drivstoffleverandører leder veien mot en mer bærekraftig fremtid for luftfart. Vi er glade for at easyJet, QXNUMXAviation og Gatwick flyplass er blant disse lederne. "

Jonathan Wood, visepresident Europa, Renewable Aviation i Neste.

Q8Aviation har foretatt den første leveransen av Neste MY Sustainable Aviation Fuel til drivstofftilførselen på Gatwick flyplass. Nestes bærekraftige flydrivstoff, som er fullt sertifisert, er produsert 100% av fornybart og bærekraftig avfall og restmaterialer, for eksempel brukt matfett og animalsk fettavfall. I sin rene form og gjennom hele livssyklusen kan Neste MY Sustainable Aviation Fuel redusere klimagassutslippene med opptil 80% sammenlignet med bruk av fossilt jetbrensel (beregnet ved hjelp av velprøvde LCA livssyklusvurderingsmetoder inkludert EU RED og CORSIA).

“Vi er glade for å kunne være med på å levere det første bærekraftige flydrivstoffet til easyJet i Gatwick. Vi har bygd et sterkt partnerskap med easyJet i mange år og drar nytte av den gode støtten fra Gatwick Airport Ltd og Neste, og ser frem til å jobbe tett med alle partnere for å videreutvikle våre bærekraftsmål. ”

Naser Ben Butain, daglig leder Q8Aviation.

Døren Neste SAF produsert blandes med Jet A-1 drivstoff på et depot på Gatwick flyplass for å lage et "drop-in" drivstoff som er kompatibelt med eksisterende flymotorer og flyplassinfrastruktur, uten behov for ytterligere investeringer. Q8Aviation leverte drivstoffet til hovedlagertankene på Gatwick flyplass for levering til easyJet -flyet gjennom flyplassens hydrantsystem.

“På easyjet ønsker vi å spille vår rolle i å lede dekarbonisering av luftfart. Vi er glade for å kunngjøre at vi i dag bruker SAF på et bevis på konseptflyging fra Gatwick og har forpliktet oss til å bruke en SAF -blanding på alle flyvninger fra Gatwick til Glasgow under COP26, takket være felles innsats med våre partnere i dette prosjektet . Tilgjengeligheten til SAF bør vokse, men det er en viktig midlertidig løsning på vår avkarboniseringsbane, ettersom vi støtter utviklingen av nullutslippsfly. På sikt vil det være den mest bærekraftige løsningen for kortreist nettverk som vårt. I mellomtiden driver vi flyvningene våre så effektivt som mulig og er for tiden det eneste store europeiske flyselskapet som kompenserer for karbonutslipp fra drivstoffet som brukes på alle flyvninger. Det har en direkte innvirkning for øyeblikket. "

Jane Ashton, direktør for bærekraft i easyJet.

Bruken av SAF i Gatwicks operasjoner for dagens flyreiser er en viktig test for flyplassen for å demonstrere deres fortsatte engasjement for dekarbonisering i samarbeid med partnere. Gatwicks eget karbonavtrykk viser at de allerede er halvveis mot målet 'netto null' for egen virksomhet og målet om 'netto null' direkte utslipp innen 2040.

“Vi er glade for å jobbe med easyJet, Q8Aviation og Neste for å vise frem SAF -bruk på Gatwick flyplass. SAF er en av måtene britisk luftfart og Gatwick kan avkarbonisere innen 2050, ved siden av karbonforskyvning, modernisering av luftrommet og fortsatt innovasjon innen luftfartsteknologi inkludert elektriske, hydrogen- og hybridflysystemer. Med smart regjeringspolitikk for å støtte investeringer i kostnadskonkurransedyktig SAF-produksjon i Storbritannia, kan mange flere flyreiser bruke SAF produsert i Storbritannia innen 2. Å oppnå netto nullutslipp innen 2025 er både en stor utfordring og en mulighet for vår bransje. Veikartet for bærekraftig luftfartsdekarbonisering og delmålene setter klare milepæler, og som Gatwick er vi klare til å ta vår del ved å implementere milepælene for det neste tiåret og innarbeide ytterligere teknologiske løsninger for 2050 -årene i veikartet. ”.

Tim Norwood, direktør for Gatwick flyplass, Corporate Affairs, Planning and Sustainability.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post