Det oppstår problemer med å fylle busslister fordi sjåfører ble lokket bort for å fylle ledige stillinger som lastebilsjåfører. Mer enn 4.000 bussjåfører har nå forlatt bransjen. Mange har i stedet valgt de lukrative lønningene de gir til lastebilsjåfører. Årsaken er et brev fra Samferdselsdepartementet i september som ble sendt til en million ansatte. Paramedikere, tidligere hærpersonell og bussjåfører kvalifisert til å kjøre kjøretøy som veier opptil 7,5 tonn ble bedt om å fylle mangelen på lastebilsjåfører.

Pitane programvare

Lonen

Fagforeninger argumenterer for at bussjåførenes lønn, som i noen deler av landet bare er 11.80 EUR i timen, må forbedres drastisk for å hindre dem i å forlate sektoren. Gjennomsnittslønnen for lastebilsjåfører steg mellom februar og august med 12,8 prosent ettersom sjåførmangelen økte, ifølge analyse fra stillingen Indeed.

Dan Norris, metroen i Vest -England, hevder at regjeringens forsøk på å lokke bussjåfører til å bytte karriere og bli lastebilsjåfører vil forverre den kroniske sjåførmangel. Tom Bartošák-Harlow, en talsperson for Confederation of Passenger Transport UK (CPT), en bransjeforening som representerer bussoperatører, sa til The Telegraph: "Det vil være bussjåfører som skal på jobb i lastebilindustrien, og vi kan ikke nekte for at det er tilfelle. "

(teksten fortsetter under bildet)
mangel på bussjåfører - Ash Grove garasje i Hackney

Fagforeningers krav kommer etter at en rekke planlagte bussjåførstreiker med medlemmer av National Union of Rail, Maritime and Transport Workers (RMT) brøt sammen søndag. Medlemmer av RMT ansatt i Stagecoach i sørvest skulle forlate mandag. Mick Lynch, generalsekretær i RMT, sa i kunngjøringen av den planlagte aksjonen forrige uke at bussjåfører forlater sektoren "i massevis" på grunn av lave lønninger. Imidlertid ble de planlagte streikene suspendert etter siste diskusjon. 

Streik ble også planlagt i Wales, der bussjåfører for Stagecoach får betalt kun 10.95 EUR per time etter at selskapet avviste kravene på 12.40 EUR som "uoverkommelige". Selv om RMTs streikeaksjon har blitt unngått foreløpig, planlegger Unite en streik den første uken i november i mange av Stagecoachs andre franchiser i Skottland, Wales, North Derbyshire og South Yorkshire og Kent. Andre selskaper som Arriva North West står også overfor mulige streik.

Les også: Sikkerhetsbelteregler i busser og offentlige busser

Andre selskaper som Arriva North West står også overfor mulige streik.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post