Flere og flere sykler blir lagt til i sykkellandet vårt, og de må også parkeres et sted. Mange steder i Nederland er det for få parkeringsmuligheter der du kan parkere sykkelen. I de store byene ser du ofte plage fra parkerte sykler på fortauet eller i passasjer. Et fullstendig kaos som er en øye for mange mennesker. Nylig ble det største kommunale sykkelskuret i sentrum på Lange Viestraat i Utrecht åpnet festlig. Trafikkordfører Lot van Hooijdonk fra Groen Links har åpnet sykkelskur House Modernes. 

Utrecht kommune ønsker å forhindre sykkelparkering i naturen og prøver derfor å realisere så mange sikre sykkelskur som mulig. Sykkelskuret ligger under bygningen av Husmoderne. Denne bygningen har blitt fullstendig renovert og er en blanding av kontorer, detaljhandel og catering. Det store sykkelskuret midt i sentrum mellom butikkene har plass til 900 sykler. 

Lastesykler og sykler med kasse foran eller bak kan også parkeres i dette sykkelskuret De fleste sykkelskur har ikke plass til dette. Du kan se på et digitalt henvisningssystem ved inngangen til sykkelskuret om det fortsatt er plass og hvor mange plasser som fortsatt er ledige. Du kan også leie en vogn der, noe som er nyttig hvis du har glemt din egen og ikke vil bære barnet ditt hele dagen. Parkering er gratis de første 24 timene, og parkeringsanlegget har varierende åpningstider. På mandager, tirsdager og onsdager er parkeringsplassen åpen fra kl. 7 til 00. Torsdag fra 01:00 til 7:00 og på fredag, lørdag og søndag 0 timer i døgnet.

Les også: Graffiti koster NS mye penger hvert år

Parkerte sykler på gaten forårsaker ofte plager.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post