Tusenvis av selskaper og privatpersoner må fremdeles registrere sine (landbruks) anleggsbiler. Hvis de ikke gjør dette før 1. januar 2022, har de ikke lenger lov til å bruke bilen på veien etter det. For øyeblikket er bare halvparten av de forventede 550.000 XNUMX kjøretøyene registrert.

RDW har sett en økning i antall søknader de siste ukene, men fremdeles utilstrekkelig til å stole på at alle kjøretøyer er registrert før 1. januar 2022. I juli, august og september ble det bedt om nesten 125.000 250.000 registreringer for landbruk og skogbrukstraktorer, mobile redskaper og slept utstyr. De siste elleve ukene må mer enn XNUMX XNUMX kjøretøyer registreres.

"Vi frykter at det er et betydelig økonomisk tap for selskaper som ikke registrerer kjøretøyene sine før 1. januar. Fordi disse kjøretøyene ikke lenger er tillatt på offentlige veier, kan de ikke lenger gjøre jobben sin. For hvis for eksempel en gravemaskin eller feiemaskin ikke er tillatt på veien, blir det veldig vanskelig å utføre oppgaven sin. Hvis et slikt kjøretøy havner på offentlig vei, risikerer eieren en bot. I tillegg er bilen mindre interessant for kjøpere. ”

Konverteringsleder Rob van Dokkumburg.

Enkel online registrering

Du kan registrere deg online til og med 31. desember og kan ordnes på denne måten hvis nødvendige kjøretøydata er samlet inn på forhånd. Kostnadene er bare € 18 per registrering. Registrering vil fortsatt være mulig fra 1. januar 2022, men inspeksjon vil være nødvendig på en av RDWs inspeksjonsstasjoner. Kostnadene er minst € 140.

Registrering av bevegelige redskaper henger betraktelig etter

Spesielt henger antallet registreringer av flytteutstyr (MMBS) betraktelig etter. I slutten av september var det registrert mindre enn 40%. Dette gjelder kjøretøyer som gravemaskiner, hjullastere, feiemaskiner, gaffeltrucker, terminaltraktorer og brede gressklippere, men også turisttog og re-godkjente kjøretøyer. Det ser ut til at eiere av denne gruppen kjøretøyer ikke alltid er klar over at kjøretøyet deres må registreres.

"Tommelfingerregelen er: hvis bilen nå har en avkortet trekant, er det stor sjanse for at den må registreres. Dette er tilfelle hvis kjøretøyet ennå ikke har registreringsnummer, har hjul og motor, brukes på offentlig vei og kjører raskere enn 6 km/t. Det er også noen få unntak. For å hjelpe eiere som er i tvil, er det en beslutningsstøtte på RDW -nettstedet. ”

Konverteringsleder Rob van Dokkumburg.

Traktorer og slept utstyr

57.951 58 landbruk- og skogbrukstraktorer ble registrert det siste kvartalet. Dette resulterte i totalt 43.836% av det forventede antallet registreringer for denne kjøretøykategorien. Registreringsplikten gjelder ikke bare de store kraftverkene, men minitraktorer må også registreres. Av landbruks- og skogsvogner og utskiftbart slepet utstyr ble 25 registrert i tredje kvartal, en økning på 56%. Dette bringer denne kategorien til 40% av den forventede totalen. Du kan bare kjøre med en maksimal hastighet på 25 km/t med slept utstyr som er registrert og har en gul nummerplate. Uten tilhengerregistrering er maksimal hastighet på kombinasjonen XNUMX km/t.

Registrer deg nå

Utsettelse av registrering til siste minutt kan føre til at registrering ikke blir fullført før 1. januar, fordi ventetiden på RDW sannsynligvis øke. Van Dokkumburg: "RDWs råd er derfor: søk om registrering nå, slik at registreringsbeviset mottas før 1. januar." Da kan eieren også ta bilen på veien fra 1. januar, slik at arbeidet kan fortsette.

Les også: Rover Amsterdam ønsker et unntak fra 30 km/t for offentlig transport

Slått traktor.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post