Med nedkjøringen av en grønn haug i Almere har DHL Parcel startet byggingen av 26 nye CityHubs for sitt intrikate nederlandske nettverk med totalt 140 lokale avdelinger. Byggingen og igangkjøringen av disse knutepunktene for bærekraftig bydistribusjon vil strekke seg over en periode frem til slutten av 2023. På CityHub kjører leverandører rundt 90 ruter hver dag forbi husholdninger, butikker og selskaper. Dette gjøres ofte med elektriske varebiler og til og med helt utslippsfritt innen 2025 senest.

26 nybygde DHL CityHubs

De 26 nye CityHubs som skal bygges er en del av et nettverk av 140 filialer. CityHubs ligger i utkanten av alle byområder, slik at den siste milen kan utføres på den mest effektive og bærekraftige måten. På en CityHub går det i gjennomsnitt 90 reiser om dagen, hvorav 60 på dagtid og 30 på kvelden, med korte ruter med 100 til 200 adresser.

Korte ruter muliggjør rask bærekraft fordi de kan utføres med elektriske varebiler, lastesykler eller andre små kjøretøy. All nybygging skjer i henhold til de høyeste BREEAM-standardene for bærekraft. Denne CityHub i Almere finner også sted i henhold til de høyeste BREEAM -bærekraftstandardene. Bygningene er gassfrie, utstyrt med solcellepaneler og en helelektrisk flåte er drevet. Denne investeringen er en del av et omfattende program på 350 millioner euro.

Største elektriske flåte

DHL utvidet nylig leveringsflåten med 500 biler, og brakte det totale antallet elektriske varebiler fra DHL til 1400; den største elektriske leveringsflåten i Nederland. De 26 nye CityHubs som skal bygges vil bli lokalisert på følgende steder: Almelo, Almere, Amsterdam, East Amsterdam, Sør -Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Haag, Ede, Emmen, Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam og Zoetermeer.

Les også: Trenger mer penger for å løse transportproblemer

Første haug kjøres i bakken for DHL CityHub i Almere.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post