Transavia har fått tillatelse fra den marokkanske regjeringen til å drive et begrenset antall hjemsendingsflyvninger. Flyforbudet for blant annet Nederland hadde trådt i kraft tidligere. 22. og 23. oktober er det fly fra Marrakech til Amsterdam. Den første repatrieringsflyging av flyselskapet Transavia med reisende strandet i Marokko landet på Schiphol i natt fra fredag ​​til lørdag rundt klokken 01.30. Ifølge en talskvinne var det rundt hundre skadde reisende på flyet. 

Transavia advarte nylig om at de ti flyvningene trolig ikke er nok til å bringe alle som vil tilbake til Nederland. Fredag ​​kveld landet også et fly fra Marokko i Brussel, med 78 nederlendere om bord. De blir brakt til Nederland med buss fra den belgiske hovedstaden. Disse repatrierte menneskene hadde dratt til Marokko gjennom reisebyrået TUI.

Det er foreløpig ingen anelse om når flyforbudssonen oppheves. Det er en flyforbudssone mellom Marokko og Nederland, Tyskland og Storbritannia. Den marokkanske regjeringen tok den avgjørelsen på grunn av koronasituasjonen i de tre landene. Som et resultat sitter et ukjent antall nederlendere fast i Marokko. Utenriksdepartementet råder reisende fra Marokko til raskt å se seg om etter en alternativ rute. Det plutselige tiltaket skapte stor bestyrtelse i det nederlandsk-marokkanske samfunnet. 

Les også: Kjør på flyreiser til Nord-Afrika Marokko 

Transavia-flåten
Utskriftsvennlig, PDF og e-post