I et svar på Quinten Ademas "smarte" app, tvitret Saskia Kluit, styreleder i Rover og medlem av Senatet for Groenlinks, "denne typen raske karer ødelegger alt som gjør (e-) sykler til en sosial suksess: en sunn og trygg måte å bevege seg gjennom byen (også for andre).Hastighetsfunksjonen har gjort Moofer, ettersom appen har fått navnet, et hit. Appen er høyt på de nederlandske listene over Apple App Store og Google Play-butikken

Vi sykler mye i Nederland og ofte og E-sykler er ikke lett å dra. Elsyklene til nederlandske VanMoof er blant de mest populære modellene. Men loven i EU tillater ikke at de kjører fortere enn 25 km/t, så hurtigmodusen ble fjernet i fjor. I et bidrag fra RTL Nieuws vises det at 18 år gamle Quinten Adema har tatt tilbake funksjonen med sin app moofer. Et slags digitalt booster -sett for VanMoof -sykler som lar maksimalhastigheten nå 32 km/t eller til og med 37 km/t ved å trykke på en knapp.

forsikring

Spørsmålet er om ikke denne 'ulovlige' måten å sykle på vil føre til forsikringsproblemer ved å forårsake en ulykke. Tross alt har VanMoof ikke lov til å tilby tilgang til høyere hastighet i EU, men forbrukere er i prinsippet gratis og har plikt til å oppgradere sin elektriske sykkel. Det gjenstår å se om politiet tenker det samme når de blir sjekket. Reviderte scootere blir ofte inndratt eller fører til plikt til å få scooteren justert og inspisert på nytt.

I Bidrag fra RTL News vi får vite at Adema selv aldri har blitt pågrepet for overdreven fart. - Jeg tror ikke det er helt håndhevet ennå. Hvis regjeringen gjorde det, straffer du bare folk som tar sykkelen i stedet for bilen. Mens du faktisk burde oppmuntre til e-sykler i stedet for biler." Uansett gjorde ikke Adema noen skade. Han ble nylig tildelt tittelen "bemerkelsesverdig" som månedens ansatt i Adema Group.

Les også: Sykkelreklame VanMoof er utestengt fra fransk TV

Vanmoof
Utskriftsvennlig, PDF og e-post