Håkan Samuelsson, administrerende direktør i Volvo Cars, signerte nylig Glasgow-erklæringen om nullutslippsbiler og varebiler sammen med regjerings- og industriledere på FNs klimakonferanse COP26. Glasgow-erklæringen ble avduket på COP26 for å markere verdens transportdag, og er en forpliktelse fra industriledere og regjeringer om å fase ut kjøretøyer med fossilt brensel i nøkkelmarkeder innen 2035 og globalt innen 2040. For å redusere karbonfotavtrykket Enda raskere kunngjorde Volvo Cars også introduksjonen av en intern CO2-avgift på 2 SEK (1.000 €) for hvert tonn CO100 som slippes ut over selskapet, i tråd med ambisjonen om å bli et karbonnøytralt selskap innen 2.

«Vår plan om å være en helelektrisk kjøretøyprodusent innen 2030 er en av de mest ambisiøse i bransjen, men vi kan ikke oppnå nullutslippstransport på egenhånd, så jeg er glad for å være her i Glasgow med bransjekolleger og representanter fra Regjeringen kan signere uttalelsen. Tiden for klimatiltak er nå."

Håkan Samuelsson, administrerende direktør i Volvo Cars.

Med innføringen av den interne CO2-avgiften er Volvo Cars den første bilprodusenten som har handlet og allerede anvender en slik CO2-prisingsmekanisme i alle sine aktiviteter. Prisen er også betydelig høyere enn det som anbefales av organisasjoner som Det internasjonale energibyrået. Selskapet streber bevisst etter å fremtidssikre organisasjonen sin og være i forkant av regelverket ettersom selskapet forventer og støtter innføringen av karbonavgifter av flere myndigheter i de kommende årene.

Les også  Mot en bærekraftig tilgjengelig region

I henhold til ordningen vil hver fremtidig modell gjennomgå en «bærekraftstest» og en CO2-avgift vil bli pålagt for hvert tonn forventede CO2-utslipp over hele bilens livssyklus. Målet er å sikre at selv under streng karbonprising er hver modell kostnadseffektiv, ved å styre prosjekt-, innkjøps- og produksjonsbeslutninger mot det mest bærekraftige alternativet på bordet.

"En global og rettferdig pris på karbonutslipp er avgjørende hvis verden skal nå sine klimaambisjoner og vi må alle gjøre mer. Vi mener at fremtidsrettede selskaper bør gå foran ved å ta i bruk en intern karbonavgift. Evaluere fremtidens biler for deres CO2-justerte lønnsomhet, forventer vi å fremskynde handlinger som allerede hjelper oss å identifisere og redusere karbonutslipp.»

Bjørn Annwall, finansdirektør.

Selskapet har også bestemt seg for å øke den økonomiske åpenheten betydelig, noe som gir finansmiljøet større innsikt i suksessen til elektrifiseringsstrategien og dens generelle transformasjon. Fra og med 2022 vil Volvo Cars publisere individuelle økonomiske resultater for sine elektriske og ikke-elektriske aktiviteter med hver kvartalsrapport. Disse tallene vil inkludere salgsvolum, inntekter, fortjeneste, marginutvikling og andel av kapitalutgifter for hver virksomhet. Volvo Biler.

Bilde over: Volvo Cars bildebank.

Les også: Signatur under ambisjon ren tungtransport 

Volvo Cars har signert Glasgow-erklæringen om nullutslippsbiler og varebiler på FNs klimakonferanse COP26.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post