Det er veldig travelt på veiene rundt Arnhem, dessverre er det dagligdags å være i trafikkork her. Av den grunn har A12 Smart Travel blitt laget av næringslivet, myndigheter, utdanningsinstitusjoner og andre organisasjoner fra A12-regionen. Med A12 Smart Travel oppfordres reisende til å reise annerledes på A12-ruten til den tyske grensen. Denne annerledes reisen er for eksempel ved å sjekke ruten din på forhånd for folkemengder og jobbe hjemmefra der det er mulig, reise til andre tider eller via en annen rute og velge annen transport enn bilen.

«Det er veldig travelt på A12 rundt Duiven og Westervoort, og trafikkorkene er tilbake som vanlig. Vi er nesten tilbake på nivået før korona, med rundt 65.000 12 kjøretøy som kjører over IJssel-broene i A10 mot Arnhem hver dag. Motorveien er for full. Pendlere, næringstrafikk, turisme, transport og logistikk: vi kan alle bidra til løsningen. For å hindre trafikkork er det nok om rundt 15 til XNUMX prosent av denne trafikken holder seg unna rushtiden.'

Sandra Faessen, miljøsjef aktiv for A12 Smart Travel

Denne annerledes reisen er for eksempel ved å sjekke ruten din på forhånd for folkemengder og jobbe hjemmefra der det er mulig, reise til andre tider eller via en annen rute og velge annen transport enn bilen. Du kan se det interaktive kartet på A12 Slim Reizen-nettstedet før du må ut på veien. Her kan du se nøyaktig når det er opptatt eller ikke og hvilke mulige alternativer som er på ruten. For eksempel kan du finne samkjøringsplasser, Park + Ride-steder, kollektivstasjoner, e-knutepunkter, raske sykkelruter og kollektivsykkelplasser. Du kan selv se hvor mange kollektivsykler som finnes på ett sted. 

– Det lønner seg også for bedrifter innen transport og logistikk å tilpasse reisetidene til de forventede folkemengdene, sier Faessen. «Fra slutten av 2021 vil bedrifter kunne laste trafikkprognosen inn i sin egen planleggingsprogramvare. I tillegg kan bedrifter også få en oversikt over forventet folkemengde i postkassen hver dag.'

Sandra Faessen, miljøsjef aktiv for A12 Smart Travel.
daglig sikkerhetskopiering
Utskriftsvennlig, PDF og e-post