Den kinesiske taxitjenesten Didi Global kan bli nødt til å fjerne børsnoteringen i USA. Kinesiske regulatorer har bedt selskapets styre om å legge planer for dette, sier innsidere til nyhetsbyrået Bloomberg. Ifølge eksperter er forespørselen enestående, ganske kort tid etter Didis børsnotering på New York-børsen i juni. Det er også et signal om at Kina tar ytterligere grep for å få mer kontroll over store teknologiselskaper, som Beijing mener har fått alt for mye makt.

Det ville være flere forslag på bordet for Didi. For eksempel kan selskapet bli fullstendig privatisert eller børsnotert i Hong Kong. Hvis ett av disse trinnene tas, vil New York-oppføringen bli avviklet deretter. Det er rapportert at Cyberspace Administration of China, organet som er ansvarlig for datasikkerhet i landet, er bekymret for lekkasje av sensitive data fra Didi på grunn av den amerikanske oppføringen.

Med en privatisering av Didi ville det komme et forslag om å få aksjene til børskursen i New York, høres det ut som. Didi ble notert der i juni, og en lavere pris ville sannsynligvis føre til mange søksmål fra lurte aksjonærer. Ved en eventuell børsnotering i Hong Kong vil det bli vurdert å neddiskontere dagens valutakurs, som for tiden er betydelig lavere enn i juni.

Ingen kommentar

Didi ønsket ikke å kommentere rapportene og den kinesiske regulatoren kommenterer heller ikke. På den tiden opplevde Didi den største amerikanske børsnoteringen av et kinesisk selskap siden teknologiselskapet Alibaba i 2014. Selskapet eies fortsatt i stor grad av ledelsen til medgründer Cheng Wei. Tech-investor SoftBank og amerikanske Uber Technologies har store minoritetsinteresser.

Beijing har tidligere kritisert Didi for å velge en børsnotering for USA, noe som ble sett på som en provokasjon av myndighetene. De siste månedene har det vært inspeksjoner på kontorer, trusler om høye bøter og beslutningen om å utsette introduksjonen til det vesteuropeiske markedet.

Les også: Det russiske teknologiselskapet Yandex fortsetter uten Uber

DIDI LOGO med taxi i Hangzhou Kina
Utskriftsvennlig, PDF og e-post