Fastned, det europeiske hurtigladeselskapet, åpner i dag sine fire første hurtigladestasjoner i Frankrike. Med disse første fire av ni stasjonene vil elbilsjåfører få tilgang til store ladestasjoner av høy kvalitet på de store motorveiene mellom Paris og Lyon. Utbyggingen av stasjonene kommer etter at Fastned vant et anbud fra det franske bomveiselskapet APRR/AREA. Fastned legger dermed til et sjette land til sitt voksende europeiske nettverk av hurtigladestasjoner.

Fastned utvikler og driver hurtigladestasjoner på travle steder langs motorveier og i byer. Hver stasjon kan lade opptil hundrevis av biler per dag med 100 % fornybar elektrisitet og en hastighet på opptil 300 km rekkevidde på bare 15 minutter. Stasjonene tilbyr et nytt nivå av komfort til franske elbilførere med en markise som beskytter brukerne mot nedbør og gjør stasjonen synlig på avstand. Siden stiftelsen i 2012 har Fastned bygget 177 hurtigladestasjoner i Nederland, Tyskland, Storbritannia, Belgia, Sveits og nå også i Frankrike. Fastned er notert på Euronext Amsterdam.

«Å gjøre store lokasjoner tilgjengelig gjennom langsiktige leieavtaler er avgjørende for bygging av høykvalitets ladeinfrastruktur. Fastned er stolt over å ha vunnet dette anbudet fra APRR, som også er et bevis på vår kvalitetsløsning for hurtigladeinfrastruktur. Jeg er veldig fornøyd med at APRR har gått foran i å gjøre det mulig for parter som Fastned å bygge stasjoner gjennom et offentlig anbud. Med åpningen av disse stasjonene legger vi til et sjette land til nettverket vårt, en stor prestasjon fra vårt franske team og gode nyheter for elektriske sjåfører.»

Michiel Langezaal, administrerende direktør Fastned.

De fire første Fastned-hurtigladestasjonene i Frankrike er plassert ved følgende serviceområder: Gevrey-Chambertin Ouest (A31, Dijon), Écot (A36, Montbéliard), Pont Chêne d'Argent (A39, Dole) og Pont Val de Saône ( A39, Dole). De fem andre stasjonene vil åpne de kommende ukene langs Autoroute du Soleil (A6), på ruten til Sveits og rundt Dijon. Hver stasjon har 4 ladere, som leverer opptil 300 kW, og vil utvides til maksimalt 12 ladere etter hvert som etterspørselen øker.

Ladestasjonene støtter APRRs mål om å etablere høykvalitets ladeinfrastruktur langs Frankrikes store motorveier og er avgjørende for å drive landets raskt voksende antall elektriske kjøretøy. De bidrar også til målet til det franske energiomstillingsdepartementet om å installere ladestasjoner for elbiler over hele landet innen 2022. Andelen elbiler i Frankrike øker raskt og utgjør nå rundt 10 % av nye biler som selges, mot 1,2 % i 2017, ifølge rapporten. fastned

– Realiseringen av ladeinfrastruktur langs motorveier er avgjørende i overgangen til elektrisk mobilitet i Frankrike og ambisjonen om å redusere franske CO2-utslipp. Dette første prosjektet er bare begynnelsen, ettersom Fastned har som mål å være en stor aktør i Frankrike, med et stort nasjonalt nettverk som tilbyr elbilsjåfører frihet med det servicenivået de forventer."

Pierre Courgeon, Fastned Country Manager Frankrike.

Foto over og under: Bildebank Fastned.

Les også: Kampanje: «Trygt på veien! Hold deg unna blindsonen'

Plassering av hurtigladestasjoner i Frankrike.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post