To grupper av nederlandske selskaper i transportsektoren har fått et fellestilskudd på 47 millioner euro. Dette skal de bruke til å jobbe med elektrisk transport og transport på hydrogen. Industrikonsernet VDL, lastebilbyggeren DAF og brikkeselskapet NXP er en del av konsortiet, der de samarbeider med andre partnere som forskningsinstituttet TNO, Eindhoven University of Technology og Maastricht University.

Innen elektrisk transport vil et konsortium være involvert i blant annet lokal utvikling og produksjon av innovative batterier for elektriske kjøretøy. En smart ladeinfrastruktur, resirkulering av batterier og et progressivt batteristyringssystem får også oppmerksomhet. For hydrogen ser konsortiepartnerne på hydrogenforbrenningsmotorer og brenselceller, men også på teknologien for infrastrukturen som kreves for lagring av dette drivstoffet.

I tillegg til de 47 millioner euro som regjeringen investerer i forskningen, bidrar deltakerne i konsortiene selv med 26 millioner euro. Dette bringer det totale beløpet som skal brukes til 73 millioner euro.

Les også: VDL Nedcar bygger elektriske biler til Canoo

Daf Giesen
Utskriftsvennlig, PDF og e-post