GO Sharing starter i dag med å tilby elektriske deltebiler. Selskapet starter med 30 elektriske delebiler i Delft, Den Bosch, Haag, Eindhoven og Rotterdam, som vil ha faste (lade)plasser. En rekke av dem har inngått samarbeid med Q-Park for dette formålet. Med den multimodale tjenesten ønsker selskapet å koble sammen sine tjenesteområder for delte el-scootere og el-sykler. Selskapet har også begynt å tilby elsykkeldeling, med start i Rotterdam, Haag, Eindhoven og Den Bosch. 

GO Sharing-brukere kan registrere seg for å bruke delte bilene – elektriske MINI Coopers. Du kan delta fra fylte 23 år og deltakere må selvfølgelig være i besittelse av gyldig førerkort. Etter at de er tatt inn kan fellesbilene reserveres og brukes. Startprisen er €4,99 og deretter betaler brukerne €0,30 per minutt.

De elektriske delebilene skal gis permanente, strategiske plasseringer i byene, for å fremme felles transport mellom regioner. Det er inngått samarbeid med Q-Park for en rekke av de såkalte Mobility Hubs. De første Hubs er i Delft (YES!Delft), Den Bosch (Q-Park Arena og Mövenpick), Haag (Q-Park Laakhaven), Eindhoven (Q-Park Bijenkorf og Novotel) og Rotterdam (Q-Park Schiecentrale, Best Western Rotterdam Airport og Excelsior stadion). Bilene har faste lasteplasser på disse stedene og i Q-Park-garasjene er inn- og utkjøring basert på skiltgjenkjenning. GO Sharing har som mål å åpne flere mobilitetshubs i forskjellige byer.

«Mobilitet vil være et spørsmål om smart å kombinere alternativer. Våre lokasjoner spiller en stadig viktigere rolle i dette. Med dette samarbeidet tilbyr vi en løsning for beboere i området som ikke har bil. Vi legger også til rette for besøkende som parkerer i utkanten av byen og som ønsker å reise «den siste milen» til sentrum med en e-scooter eller e-sykkel."

Fred Wilkes, direktør for forretningsutvikling Q-Park Nederland.

Multimodal: dør til dør

GO Sharing, grunnlagt i 2019 og nå aktiv med mer enn 10.000 5 elektriske kjøretøy i XNUMX land, løser et vesentlig problem ifølge administrerende direktør Raymon Pouwels ved å legge til delte biler.

«Vi ønsker å få til en endring i atferd fra å eie et kjøretøy til å bruke det når du trenger det. Bare på denne måten kan vi dra nytte av alle fordelene med bærekraftig transport: ikke bare mindre utslipp, men også mindre trafikk og parkeringsplasser.»

Administrerende direktør Raymond Pouwels.

«I våre regioner legger folk i økende grad igjen bilen og tar en felles scooter eller felles sykkel. Men hvis du må reise til en annen region, må du stole på egen eller offentlig transport, eller leiebil. Vi ønsker å gi hele reisen en multimodal modell: du tar en elektrisk delt sparkesykkel innen to minutters gange – eller en e-sykkel, hvis du vil være litt mer aktiv – og kjører til en Mobility Hub for å fange en bil der. Med bil kjører du til en annen region, hvor du tar en felles scooter eller sykkel til ditt endelige reisemål. Alt gjennom én app".

Administrerende direktør Raymond Pouwels.

Elektriske MINI Coopers

For det nye forslaget samarbeider GO Sharing med BMW|MINI Dubbelsteyn, som leverer de elektriske MINI Coopers. MINI Cooper SE har en rekkevidde på 234 km (WLTP) og bilene lades til 35 prosent innen 80 minutter med hurtiglader.

Les også: Kassert batteripakke elbil får et nytt liv

GO Sharing starter med å tilby elektriske deltebiler.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post