Den flamske ministeren for mobilitet og offentlige arbeider Lydia Peeters vil rulle ut ultrahurtige ladere (≥49kW) på 150 lokasjoner (langs motorveier og regionale veier) i Flandern. Konkret vil ultrarask ladeinfrastruktur bli installert på 8 lokasjoner i Antwerpen, 7 i Limburg, 13 i Øst-Flandern, 13 i Flamsk-Brabant og 8 i Vest-Flandern før juni 2024. Dette gjelder spesifikt flere servicesoner, samkjøringsparkeringer, Hoppin Points og Park & ​​Rides. Plasseringene ble valgt gjennom oppfordringen til ultrahurtigladere som ble lansert 9. juli 2021. 

– Parkeringsplassene langs store og trafikkerte trafikkakser er viktige og strategisk plasserte lokasjoner for å utvide ladeinfrastrukturen vår. På denne måten sikrer vi at ladeinfrastruktur tilbys hver 25. kilometer langs større trafikkakser. Vi gir 5,4 millioner euro for dette», si Minister Peters.

Stimulere og tilrettelegge

I Flandern står vi overfor vidtrekkende sosiale, økonomiske, teknologiske og klimatiske utfordringer som vil endre vår mobilitet og reiseatferd betydelig.

"Med tanke på overgangen til nullutslippskjøretøy, som også inkludert i den flamske klimaplanen, er en akselerert utvidelse av ladeinfrastrukturen nødvendig", sa minister Peters. "Ladeinfrastruktur langs motorveiene våre gir sjåfører av elbiler tryggheten til å alltid kunne "lade" i nærheten, og stimulerer dermed overgangen til nullutslippsbiler."

En annen prosjektutlysning fra minister Peeters, den halvoffentlige utlysningen, ga 9798 12.600 ladeekvivalenter. Sammen med resultatene av utlysningen for prosjekter for ultrahurtigladere, vil minst 2022 25 ladeekvivalenter bli lagt til i Flandern i løpet av de neste to årene. Neste utlysning av prosjekter for ultrahurtigladere vil være i januar XNUMX, slik at ved slutten av denne lovperioden vil hurtigladeinfrastruktur være tilgjengelig hver XNUMX. km langs motorveier og travle trafikkakser.

Den flamske ministeren Lydia Peeters– Folk som kjører elektrisk vil først og fremst lade hjemme og på jobb, men sjåførene må også alltid kunne lade på veien. Nærhet, tilgjengelighet og tillit er nøkkelordene her: folk må kunne stole på rask og tett lading overalt.»

Les også: Minister Lydia Peeters bygger en sykkelbro over E34

Søk etter Pitane Mobility ladestasjoner
Utskriftsvennlig, PDF og e-post