Elektrisk kjøring er en helt annen opplevelse. Ferdig med sporty kjøring, holde øynene lukket for alle som kjører forbi deg til venstre på motorveien, og fremfor alt, planlegg godt og hold øye med rekkevidden. Men i sentrum har du kanskje ikke så store problemer og en elbil er en sann fornøyelse å kjøre. For å unngå å måtte skru av alt på motorveien på vei hjem, for eksempel klimaanlegget, oppvarmingen eller navigasjonsskjermen for å spare strøm, er det nødvendig med noen forberedelser. Tross alt er ikke familien eller stedene du reiser til for å besøke alle ved siden av en hurtiglader. Så pass på!

område

I alle fall, tro aldri utvalget som bilselgere, produsenter eller den tekniske dokumentasjonen vil få deg til å tro. Skal du bruke BMW iX3, en ekte fullblod uten utslipp, på de kalde vinterdagene står det ikke kjørerekkevidde på opptil 461 km på telleren på de kalde vinterdagene, men kun 278 km. Det betyr at du ikke kan reise frem og tilbake fra Eindhoven til Gent eller Haag uten å måtte koble til underveis. Maksimal ladeeffekt er 150 kW, noe som betyr at du kan fylle på cirka 100 kilometer på ti minutter når du er på veien fastned kan besøke og er villig til å betale 0,69 EUR per kWh. Gjør du ikke det vil du stå stille lenge for å koble til og du må planlegge godt på mellommålet der en ladestasjon er i nærheten.

kjører grønt

Les også  Black Friday, bildelingsselskaper er klare

BMW iX3 ruller av produksjonslinjen i Shenyang, Kina, hvor BMW Brilliance Automotive-partnerskapet har en fabrikk. Det trengs energi for å lage batteriet til en elbil. Dette gir om lag 5.100 kilo CO2-utslipp. Likevel, selv med de ekstra utslippene inkludert, er en elbil grønnere enn en bil som går på diesel eller bensin. Du har ekstra utslipp for å lage batteriet etter 40.530 3,5 kilometers kjøring (ca. XNUMX år). Oppladbare batterier kan lagre mindre og mindre energi ettersom de brukes i lang tid på grunn av batterinedbrytning. Dette gjelder også batteriene i elbiler. 

(Teksten fortsetter under bildet)
Kobalt

kobolt er det nye gullet

I de kommende årene vil det måtte finnes løsninger for å bygge batterier og utvinne nødvendige råvarer i tilstrekkelig masse. Batteriet inneholder råvarer som litium, grafitt og kobolt. Litium og grafitt kommer fra ganske utviklede land. Kobolt kommer vanligvis fra det afrikanske landet Kongo. Noe av kobolten kommer fra ulovlige gruver i Kongo og utvinnes fra bakken for hånd. 

maksimal kjørerekkevidde

Hurtiglading er mulig på hurtigladestasjoner, ofte langs motorveien. Du kan deretter lade batteriet fra 30 prosent til 40 prosent fullt på 10 til 80 minutter. I følge nettstedet miljøsenter Hvor lenge det varer, avhenger av bilen din og størrelsen på batteriet. Over 80 prosent bremser ladingen. Dette er fordi det frigjøres mer varme og temperaturen på batteriet stiger. Dette fører til at batterikapasiteten forringes raskere.

Les også  Black Friday, bildelingsselskaper er klare

For alle modeller avhenger selvfølgelig den faktiske rekkevidden av kjørestil, utetemperatur, hastighet og miljø. Mange nye kinesiske merker viser ofte minst like imponerende tall. Xpeng P7, som nå er til salgs i Norge, ville vært 706 kilometer unna. NIO opplyser at du enkelt kan nå 7 kilometer med nye ET1.000. Ifølge Autoweek er 'problemet' med tallene at de kommer ut av New European Driving Cycle (NEDC). Dette er en utdatert testmetode som gir resultater som ikke er særlig realistiske i praksis.

topp ti maksimal kjørerekkevidde (produsentens spesifikasjoner)

  • Lucid Air Dream Edition: 837 kilometer (EPA)
  • Mercedes-Benz EQS 450: 770 kilometer
  • Mercedes-Benz EQE 350: 660 kilometer
  • Tesla Model S lang rekkevidde: 652 kilometer
  • BMW iX 50: 630 kilometer
  • Tesla Model 3 Lang rekkevidde: 614 kilometer
  • Ford Mach-E RWD Ekstra rekkevidde: 610 kilometer
  • BMW i4 40: 590 kilometer
  • Volkswagen ID3 77kWh: 550 kilometer
  • Skoda Enyaq iV 80: 537 kilometer

Les også: Fastned åpner fire hurtigladestasjoner i Frankrike

Utskriftsvennlig, PDF og e-post