Mens det på globalt nivå snakkes om et forbud fra 2039, som er en mer realistisk dato, vil man fra 2029 kun kunne kjøpe elbiler i Flandern. Hvis det er opp til den flamske klimaavtalen, er det ultimatumet for forbrenningsmotorer på bensin, diesel og gass, som er noe strengt. Det er imidlertid noen tøffe hindringer å overvinne. Forutsetningen er at det er tilstrekkelig med ladestasjoner, innen 2030 er målet å nå 100.000 «halvoffentlige ladeekvivalenter». I tillegg må det være et «bredt utvalg og priskonkurransedyktig utvalg» av elbiler. Men det siste vil ikke være problemet.

lukke dører

Mange små garasjer vil måtte stenge dørene. Med en elbil trenger du ikke skifte filtre eller skifte olje. Dette er alle trinn som forsvinner for de små garasjeeierne i gata. Det er ofte små selskaper som nå vedlikeholder alle bilmerker. Det vil ikke lenger være mulig. Omsetningen for garasjeeiere vil ikke lenger komme fra vedlikehold av bilparken slik den er nå, men heller fra volumet av salg av nye elbiler. Enkeltpersonforetakene som ikke lager merkevarer og ikke selger vil forsvinne fra gatene for godt. Likevel må merkevareverkstedene fortsette å tilby begge tjenester – mekaniske og elektriske – i årene som kommer. 

(Teksten fortsetter under bildet.)

knapphet

De nye elbilene som selges går for hovedpremien. Derfor kan ikke brukte biler taues. Det er for tiden stor mangel på biler. Det er i hvert fall det sektoren vil ha oss til å tro, noe som får prisene på brukte biler til å skyte i været. Det er ingen lager, ikke engang for elbiler. Det er også stor mangel på brukte biler. Fordi elbiler er alt for dyre, kjøres det for tiden på de minste bilene til en liten middelklasse. Altså et søk etter brukte biler. Disse "unge" bilene importeres massivt for å møte etterspørselen. Fordi nye biler blir uoverkommelige, er etterspørselen etter brukte biler høyere. Folk som tidligere har kjøpt nytt, kjøper nå en bil med hodet av. Og kunder som først kjøpte en bil med hodet av, henvender seg nå til 2 til 3 år gamle biler. 

opplæringskurs

Bilmekaniker, det er gull å lage med det. Opplæringskursene ved tekniske skoler har også endret seg betydelig de siste årene. Tidligere måtte elevene tukle med en girkasse eller forbrenningsmotor. I dag lærer de allerede å lese en motor med en bærbar PC eller hvordan elektriske systemer fungerer. I løpet av opplæringen vil du lære alt om hybrid- og helelektriske kjøretøy i tillegg til 'normal' bilteknologi. Hvor elektrisk alt kan bli, reparasjon av bilskader er kommet for å bli og en studie i denne sektoren fortsetter å gi trygghet for en jobb. I Bilteknologi og mobilitet fremtiden er åpen fordi den er en verden av nye utviklinger og innovasjoner. 

hybrid eller elektrisk

Hybrid markedsandel er opp 29,3 % i år til mer enn en fjerdedel av nyregistreringene. I 2020 var det 15,4 %. Forklaringen må i hovedsak søkes i de hybride firmabilene som har kunnet regne med avgiftsfordelen VAA (Advantage All Nature) siden begynnelsen av fjoråret. Forskjellen på el- og hybridkjøring ligger i i hvilken grad bilen går på strøm. Er en bil 100 % elektrisk og det trengs ikke annet drivstoff for å komme videre? Da snakker man om en elbil. Vi kaller alle andre forhold mellom fremdrift på elektrisitet og (fossilt) brensel 'hybrid'. De fleste hybridbiler lades ved hjelp av en ladestasjon eller annen energikilde. Det er derfor disse bilene kalles plug-in hybrider (Plug-in Hybrid Electric Vehicle, eller PHEV). En plug-in hybridbil kan kjøre elektrisk, men den går også på konvensjonelt drivstoff. Tenk på bensin eller diesel. Akkurat som en elbil kan en plug-in hybrid lade med en plugg som du 'plugger inn'. Denne typen biler er derfor mellom en helelektrisk bil og en konvensjonell drivstoffbil.

klimaavtale

Den siste tiden har Europa krevd at landet vårt skal redusere sine utslipp med 47 prosent innen 2030. Europa vil bli klimanøytralt: Ved midten av århundret skal ikke all industri, kraftverk, biler, hus og husdyr slippe ut mer enn naturen kan håndtere . Et stort deksel. Den flamske klimaplanen, utarbeidet i slutten av 2019, hadde som mål å redusere utslippene med 35 prosent innen 2030, men vi skulle heller ikke nå det lavere målet.

Les også: El-kjøring, et spørsmål om god planlegging eller så står du

Daf CF elektrisk eller hybrid
Utskriftsvennlig, PDF og e-post