Når valget nærmer seg, ringer Touring den velkjente alarmklokken. Ifølge Danny Smagghe, talsperson for Touring, påvirker mobilitetsproblemer i økende grad vårt bomiljø og den sosioøkonomiske utviklingen.

OECD har også beregnet at timene som går tapt i trafikkork i Belgia er en årlig sosial kostnad på 1 til 2 % av BNP. Ifølge Transport & Mobility Leuven (TML), som driver politikkstøttende forskning, er kostnaden for en time tapt i trafikkork for tiden 8,25 euro for personbiler og mellom 50 og 80 euro for godstransport. TML beregnet at vår årlige kostnad for mobilitet vil stige til 6 milliarder neste år.

"Mobilitet er et føderalt spørsmål. Faktisk stopper mobilitet ikke ved våre nasjonale grenser. Mobilitet krever en europeisk tilnærming for å gjøre det mulig å standardisere så mange tiltak som mulig mellom ulike medlemsland."

Danny Smagghes

Smagghe vet at en av århundrets viktigste utfordringer er å redusere de forurensende utslippene av CO2 og NoX. Ifølge Touring kan dette gjøres på forskjellige måter. Som for eksempel skatteinsentiver for miljøvennlige (delte) biler og oppmuntring til reise til fots, på sykkel, med motorsykkel eller kollektivtransport. Veiinfrastrukturen må også fikles, fordi jevn trafikk er avgjørende for å begrense utslippene per kjørte kilometer. Han nevnte den intelligente kilometeravgiften før, men samkjøring og bildeling kan også stimuleres skattemessig.

(Teksten fortsetter under bildet.)
trafikkork på Antwerpen-ringen

Tourings talsperson støtter at utviklingen av applikasjoner som hjelper trafikanter til å planlegge, 'reservere' og gjennomføre reisen med de mest foretrukne modusene også kan støttes av myndigheter. De mange startups som utvikler applikasjoner kan absolutt bruke hvilken som helst støtte, inkludert økonomisk. Touring selv setter et eksempel her ved å utvikle og implementere MaaS-konseptet, et utmerket verktøy for byreiser. Lovgiver må da sørge for at data gjøres tilgjengelig og kan deles. Dette krever mer samarbeid på det digitale feltet, med alle transporttilbydere og også mellom de ulike politiske nivåene selv.

Kort sagt, Touring er overbevist om at mobilitet er en grunnleggende rettighet for enhver innbygger. Utgangspunktet: fri bevegelse av mennesker på veien og med de midler de velger eller en kombinasjon av disse midlene i et system av multi-/sammodalitet. Kort sagt, som mobilitetsorganisasjon representerer de enhver trafikant og ser det som en plikt å foreslå tiltak innen trafikksikkerhet, mobilitet, livskvalitet, beskatning og atferdsendring.

Les også: TOMP API og CDS-M, dataintegrasjon for eHUBS

Utskriftsvennlig, PDF og e-post