Kabinettet vil avskaffe maskeplikten i kollektivtrafikken førstkommende onsdag. Det melder helseminister Ernst Kuipers. Testing for tilgang er da ikke lenger nødvendig ved store innendørsarrangementer og rådene om å jobbe hjemmefra forsvinner. Tiltakene og rådene forsvinner fra førstkommende onsdag 23. mars 2022. Vi er ennå ikke ferdige med munnmaskene fordi det er påbudt å oppholde seg på flyet. Det bør også bemerkes at når du reiser, bør reglene i det besøkende landet alltid respekteres.

OMT

Utbruddsledelsen (OMT) ga i stor grad grønt lys for avslapning i går kveld, men konstaterte at munnhetter i kollektivtransport fortsatt har en merverdi med høye smittenivåer. Arbeidet hjemmefra råd og karanteneregler bør også forbli, ifølge ekspertene. Paraplyorganisasjonen OV-NL håper at avslutningen på maskekravet fjerner den siste barrieren og at reisende finner tilbake til kollektivtransporten. "Vi vil gjerne at folk skal oppleve igjen hvor hyggelig og ansvarlig det er å reise med offentlig transport," sa OV-NL-formann Gerrit Spijksma.

Les også: Maskeplikt i toget begynner å bli vanskelig

Utskriftsvennlig, PDF og e-post