Flyferier er blitt dyrere som følge av høyere drivstoffpriser, melder reiseorganisasjonen TUI. Det er fortsatt en økning i «begrenset omfang», melder en talsperson. «Og i hvilken grad prisøkningene er også forskjellig per destinasjon; Europa eller en fjern destinasjon." Konkrete beløp kan ikke nevnes, fordi prisen på en flyferie avhenger av flere faktorer, som tilbud og etterspørsel.

Transavia uttaler også at de ser virkningene av krigen i Ukraina og gjør alt de kan for å holde reisen så rimelig som mulig for den «vanlige nederlenderen». Både TUI og Transavia utelukker ikke at folk som allerede har bestilt må betale ekstra i etterkant. Dette er et drivstofftillegg. For øyeblikket er det imidlertid ikke tilfelle, melder det. – En del av nødvendig drivstoff er allerede kjøpt inn, den såkalte sikringen, men dette dekker ikke hele mengden drivstoff som kreves for neste sommer, sier TUI. Transavia: «Tilleggsskatt er ikke det vi ønsker, men det kan være en konsekvens.»

Reiseorganisasjonene Corendon og Sunweb har varslet at de ikke vil utstede en tilleggsligning for personer som allerede har bestilt. For Sunweb blir prisene de samme også i år, uansett om du fortsatt må bestille, fordi «alle avtaler med partnerne er allerede satt».

Etterspørselen etter ferie har ifølge TUI vært høy de siste månedene, men den veksten avtar litt. «Det kan ha ulike årsaker; På grunn av den kraftige økningen i drivstoffprisene er reisekostnadene noe høyere og det er usikkerhet rundt energiregningen for husholdningene og situasjonen i Ukraina. Ifølge reiseorganisasjonen er det for tidlig å komme med noen konkrete uttalelser om dette.

Les også  Sunweb Group inngår samarbeid med Neste

KLM sier i et svar at drivstoffprisene er «veldig dynamiske» og at flyselskapene ofte sikrer seg mot prissvingninger av denne grunn. Kraftig stigende oljepriser kan imidlertid føre til økning i billettprisene. Men ifølge KLM avhenger det av markedsutviklingen. Flyselskapet understreker også at det ikke bare er mulig å øke prisene på alle flyvninger, også med tanke på konkurransepresset.

Les også: Samkjøring som et alternativ til dyre drivstoffpriser

TUI Rijswijk
Utskriftsvennlig, PDF og e-post