DVDP-bredde=

Ansiktsmasker er ikke lenger obligatoriske på offentlig transport

Mer enn to år etter utbruddet av koronaviruset i Nederland, avsluttes de viktigste koronatiltakene som fortsatt var i kraft på onsdag. Alle som vil på et større arrangement eller et stort utested trenger ikke lenger å bli testet på forhånd. Ansiktsmasker er ikke lenger obligatoriske i offentlig transport, og rådet om å jobbe hjemmefra fra myndighetene er kansellert.

Personer som kommer inn i Nederland fra andre EU-land trenger ikke lenger å ha en QR-kode for å vise at de er vaksinert, nylig testet eller blitt frisk etter en koronainfeksjon. Dette gjelder også land som ikke er med i EU, men som hører til Schengen-området med åpne grenser: Norge, Sveits, Island og Liechtenstein.

Skapet har lempet på koronatiltakene, fordi omikron-varianten av viruset som har sirkulert de siste månedene, vanligvis gjør folk mindre syke enn tidligere varianter. På intensivavdelinger er antallet koronapasienter ganske stabilt på et mye lavere nivå enn da deltavarianten rådde.

Det som gjenstår er det grunnleggende prinsippet om at folk som har plager skal holde seg hjemme og testes. Ifølge regjeringen er det ikke lenger nødvendig med forebyggende testing. Imidlertid gjenstår rådet å ventilere innendørsrom godt, få koronavaksiner, vaske hendene regelmessig og hoste og nyse inn i albuen. Generelt oppfordrer regjeringen folk til å ta hensyn til hverandre og for eksempel holde avstand dersom noen ber om det.

Les også: Ansiktsmaskeplikt i kollektivtrafikken opphevet

Munnhetter er ikke lenger påbudt i offentlig transport
Utskriftsvennlig, PDF og e-post