DVDP-bredde=

"La meg stå opp for mennesker med sårbar helse"

Koronaforpliktelsene ble omgjort til rådgivning, som å bruke ansiktsmasker i kollektivtransport, drosjer og steder hvor det er mye travelt. En ansiktsmaske er fortsatt obligatorisk på flyplasser og på fly. Nå som ansiktsmasker ikke lenger er obligatoriske i kollektivtrafikken fra onsdag, er det nesten ingen som bruker slike lenger, sier en talskvinne for NS.

ansvarlig

"La meg ta det opp for mennesker med sårbar helse", sier Joost Rongen, en av våre faste lesere i et svar. †NS-talspersonen sa i et radiointervju i morges at de er veldig glade for å bli kvitt munnhetten. På spørsmål om hvordan sårbare fortsatt skal føle seg trygge i kollektivtrafikken, antydet hun at de selvfølgelig står fritt til å fortsette å bruke munnhette. Samtidig håpet hun at folk ville komme tilbake til kontoret oftere og finne kollektivtransport igjen. Jeg er ikke bekymret for meg selv, men da jeg var så uheldig å stå i et overfylt tog denne uken, følte jeg ikke at det var ansvarlig."

Skapet har lempet på koronatiltakene, fordi omikron-varianten av viruset som har sirkulert de siste månedene, vanligvis gjør folk mindre syke enn tidligere varianter. På intensivavdelinger er antallet koronapasienter ganske stabilt på et mye lavere nivå enn da deltavarianten rådde.

gammel normal

"På tirsdag hadde folk fortsatt munnhette, men du merket at de virkelig fikk noksa NS-talspersonen. NS håper at flere nå tar toget, nå som maske ikke lenger er nødvendig. Nesten alle tog har gått igjen siden mandag, fordi færre NS-kolleger er hjemme på grunn av sykdom. †Vi går tilbake til den gamle normalen."

Les også: Ansiktsmaskeplikt i kollektivtrafikken opphevet

"Vi går tilbake til den gamle normalen."
Utskriftsvennlig, PDF og e-post