På grunn av stort vedlikehold vil Aalsmeerbaan nær Schiphol være ute av bruk i tre måneder. Arbeidet starter mandag og varer frem til midten av juli. Flyene som normalt lander eller går på denne rullebanen, må avlede til Buitenveldertbaan, Schiphol-Oostbaan og Kaagbaan. Dette fører ifølge flyplassen til ekstra støyplager for lokalbefolkningen.

Under vedlikeholdet vil det meste av Aalsmeerbaan – et område med femti fotballbaner – få ny asfalt. Det skal også installeres 1650 nye LED-lamper i asfalten, 50 kilometer med kabling skal legges og 17 kilometer med merking. I tillegg reparerer, renser eller erstatter flyplassen regnvannsbrønnene rundt rullebanen og Air Traffic Control Nederland erstatter et system som støtter fly ved landing.

Ved å gjøre alt arbeidet samtidig, er banen ute av bruk i lang tid en gang hvert syvende år. Siden Aalsmeerbaan alltid er stengt om natten, vil stengingen ikke påvirke nattflyvninger.

Les også: Flybilletter dyrere på grunn av drivstoffpriser

Utskriftsvennlig, PDF og e-post