Tusenvis av reisende har fortsatt ikke fått refusjon for reisen som ble kansellert på grunn av korona. Spesielt utenlandske flyselskaper og plattformer som selger flybilletter betaler ikke. Det går fram av BNRs henvendelser til tre store skadeorganisasjoner.

Rundt 5.000 reisende venter på pengene sine. De ble lurt for flere millioner euro. "De klarer ikke å få pengene tilbake," sier Remco Kuilman i Aviclaim. "Flyselskaper er ofte utilgjengelige eller de gjemmer seg bak kupongordninger."

Spesielt utenlandske selskaper ønsker ikke å betale, merker Kuilman. "Det høyeste beløpet er åpent med Ryanair. På grunn av de lave billettprisene er dette de mest berørte passasjerene som rapporterte til oss.» Det er også vanskelig for passasjerer på Iberia og Royal Air Maroc å få pengene tilbake.

Les også: Flyskatt trolig til 24 euro per flytur

Utskriftsvennlig, PDF og e-post