Det er ventet store folkemengder ved bensinstasjoner fredag.

Bilistene blir billigere ved pumpa fra fredag. Det er fordi skapet har redusert avgiftene på bensin og diesel resten av dette året. Regjeringen ønsker med dette å gi noen innrømmelser til folk, siden energi- og drivstoffprisene har steget kraftig på grunn av blant annet krigen i Ukraina.

Per liter innebærer dette en reduksjon i avgiften på over 17 øre for bensin og over 11 øre for diesel. Forbrukerkollektivet UnitedConsumers spådde torsdag kveld at de faktiske prisene trolig vil synke enda mer. Det var allerede da kjent at to store oljeselskaper setter bensinprisen ved sine pumper ned med cirka 21 øre. På en 40-liters tanking sparer det mer enn 8 euro, selv om tanking fortsatt er mye dyrere enn for eksempel for ett år siden.

Det er ventet store folkemengder ved bensinstasjoner fredag. Der har det vært relativt stille de siste dagene, da mange bilister forsøkte å utsette tankingen for å utnytte en lavere takst. Pumpeeiere har forsøkt å forberede seg så godt som mulig. Noen bensinstasjoner vil trolig også sette inn ekstra bemanning for å dirigere trafikken, slik at ventetidene ikke øker unødvendig.

Les også: Billig tanking i Flandern dyrere enn forventet

Det er ventet store folkemengder ved bensinstasjoner fredag.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post