DVDP-bredde=

Populariteten til elektriske (EV) mopeder og mopeder har nådd et nytt høydepunkt. Det går fram av tall fra RAI-foreningen, BOVAG og datasenter RDC. I 2022. tertial 50,16 økte andelen elektrisk kraft i nysalg av mopeder til 30,8 prosent, mot 2021 prosent i samme periode i 43,5. For mopeder er nå 46,7 prosent av alt nysalg elektrisk drevet. Totalt er andelen elektriske scootere (moped og lett moped) 33,9 prosent i år, mot 2021 i XNUMX. tertial XNUMX.

Behovet for reisende til å reise individuelt er fortsatt stort. Dette skjer i økende grad på el-moped eller moped. Over hele 2022 var andelen elektrisk i de nye mopedregistreringene 50 prosent (50,16 prosent) for første gang, godt for 5.216 enheter mot 1.692 enheter i 2021. Andel el i mopedsalget er 43,5 prosent (4.495). enheter).

BOVAG og RAI-foreningen er glade for at både forbrukere og gründere i økende grad velger å reise raskt og uten utslipp over korte og mellomlange avstander. Ifølge RAI Association og BOVAG har produsentene de siste årene satset stort på å utvide utvalget av elektriske scootere. Dette har ført til høyere kvalitet, større utvalg og lavere pris. Det er vanskelig å si i hvilken grad de økte drivstoffprisene vil påvirke elbilsalget, men ifølge interesseorganisasjonene vil det absolutt ikke hindre overgangen.

Forsinkelse med å gjøre mopedparken bærekraftig
BOVAG og RAI Association advarer om at elektrifisering ikke er selvfølge. I absolutte tall falt antallet solgte elmopeder med -24,8 prosent. Det er nettopp her sektoren sammen med regjeringen har store ambisjoner om kun å selge nye elektriske mopeder innen 2025. På grunn av nedgangen i salget kan elektrifiseringen av den eksisterende parken på cirka 820.000 mopeder bli forsinket.

Les også  Scooter er den raskeste til å bli mer bærekraftig

Hjelmkrav
Den fallende populariteten til mopeder skyldes i stor grad det nært forestående nasjonale hjelmkravet for mopeder. Politisk er det enighet, men implementeringsdatoen er fortsatt ikke definitivt fastsatt. Effekten av hjelmkravet gjenspeiles også i andelen mopeder sammenlignet med lette mopeder. Antall solgte mopeder og lette mopeder er nå nesten det samme. Dette hadde ikke skjedd siden 2009. Gjennom hele 2022 var 49,6 prosent av alle registrerte scootere mopeder, mot 50,4 prosent lettmoped. For ett år siden var dette forholdet i den perioden fortsatt 76,1 prosent lett moped mot 24,9 prosent moped. Ifølge RAI-foreningen og BOVAG er det ikke selvfølge at lette mopeder nå velger moped. Mange mopedbrukere velger spesifikt lavere makshastighet og at man sykler på sykkelveien.

En liten nedgang totalt
Totalt var salget av scootere (mopeder og lette mopeder) i 7,8. tertial 2021 prosent lavere enn i 20.968. tertial 2022, men med 2011 2022 enheter er 10.398 fortsatt det nest beste året siden 89. registreringene i 10.570 var 39,6 XNUMX stk. moped (+XNUMX prosent) og XNUMX (-XNUMX prosent), iht Royal RAI Association.

Les også: Elbiler, ladestress og ladestasjonsklistremerker

Utskriftsvennlig, PDF og e-post