Pitane bilde

Målet er å gi sjåførene bedre oversikt over fotgjengerne.

Fra i dag har Amsterdam den første 'vingede sebraovergangen' i Nederland. Dette er et kryss med en ekstra forlengelse av de karakteristiske sebrastripene på begge sider, noe som gjør krysset mer synlig for biltrafikken. Dette sikrer at bilistene bremser tidligere, noe som bidrar til trafikksikkerheten.

Den bevingede sebraovergangen ligger på broen ved Admiralengracht og krysset med Jan Evertsenstraat. Dette er et trafikkert kryss med mye trafikk og barn i skolealder, hvor det i 2021 skjedde en alvorlig ulykke. Etter en inspeksjon av Blackspots-arbeidsgruppen dukket det spesielle krysset fram som en av de mulige forbedringene av trafikksituasjonen. Den bevingede sebraovergangen er en pilot. Hvis det lykkes, vil det bli distribuert flere steder i Amsterdam.

Et ordinært kryssingsfelt er minst fire meter langt, et vingefelt er utvidet til rundt ti til tolv meter på begge sider av veibanen. Hensikten er at bilister skal ha bedre oversikt over fotgjengerne som nærmer seg eller krysser krysset, slik at de stopper tidligere. I de kommende månedene vil bruken av den bevingede sebraovergangen bli overvåket.

Rådmann Egbert de Vries (Trafikk og transport, vann- og luftkvalitet): «Trafikksikkerhet er min prioritet. Jeg vil ha en by hvor barn kan sykle eller gå trygt til skolen, hvor eldre liker å sykle og hvor folk kan komme seg fra A til B uten bekymringer. For å få til dette må trafikksikkerheten forbedres drastisk og flere tiltak må til. Vi jobber med dette på mange måter, for eksempel med det nylige tiltaket for å senke makshastigheten til 30 kilometer i timen.

Les også  Taxisjåfører vil snart kunne snakke nederlandsk flytende nå som fristen er utsatt

Les også: Amsterdam Taxi Approach avskaffer TTO-systemet

Utskriftsvennlig, PDF og e-post