DVDP-bredde=

Fordi anbefalingen ikke er bindende, kan flyselskapene fravike den.

Etter en lang periode med restriktive tiltak i luftfarten, slipper vi lenger å bruke munnhette i fly fra mandag. Det europeiske RIVM (ECDC) og European Aviation Authority (EASA) anbefaler ikke lenger dette. De siste årene har enkelte flyselskaper vært mindre strenge med å bruke masken i flyet.

RIVM har ennå ikke uttalt seg om rådene, men forventes også å gi grønt lys for denne avslapningen. Fordi anbefalingen ikke er bindende, kan flyselskapene fravike den. Avslappingen er mulig nå som flertallet av europeere er vaksinert mot eller kurert mot koronaviruset, sier ECDC, den europeiske ekvivalenten til RIVM, og luftfartsmyndigheten Easa.

Les også: Brussel lufthavn signerer for CO2-fri luftfart i 2050

I løpet av den siste perioden har enkelte flyselskaper vært mindre strenge

Gi et svar

Utskriftsvennlig, PDF og e-post