Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

I halvparten av tilfellene fører det til slingring, senking eller manglende sving.

Nesten alle har WhatsApp på telefonen. Dette er ikke annerledes for taxisjåfører, og vi ser til og med en økning i Telegram-meldingstjenesten. Vi oppfordrer absolutt bruk av antidistraksjonsapper og ikke forstyrrer funksjoner fordi hver mindre melding på veien gjør trafikken litt tryggere. Grunnen til at sjåfører bruker disse tjenestene mens de kjører er likevel enkel. 

Det er ofte den raskeste måten å videreformidle adressedetaljer og reisebestillinger fra taxiselskapet. Likevel er det fristende å ta en titt når telefonen lyder eller vibrerer. Forskning viser at i de fleste tilfeller (84 prosent) blir meldingene mottatt sett på som uviktige. Og likevel er de ofte årsaken til en trafikkulykke. Selv om du er nysgjerrig når du mottar en melding, må du innse at å lese og svare på den fører til farlige situasjoner.

innovasjon

I dag kan den smarte programvaren på telefonen lese meldingene og til og med starte navigasjonen automatisk. Den nye Pitane Driver-applikasjonen, utviklet av Eindhoven Pitane BV, viser og hører nå også meldingene. Av sikkerhetsmessige årsaker kan du kun svare på meldingene når sjåføren står stille. Appen tilbød allerede alle funksjonene man kan forvente av en driverapplikasjon, men den nye programvaren går mye lenger. Ved å bruke denne appen kan andre meldingstjenester brukes på Ikke forstyrr.

(Teksten fortsetter under bildet)
greit for telefonbruk bak rattet betydelig høyere

"Undersøkelsen viser at syv av ti nederlendere mottar meldinger eller varsler på telefonen når de sitter i bil, sykkel, scooter, moped eller lett moped. Selv om de i de fleste tilfeller ikke svarer, innrømmer to tredjedeler at de noen ganger gjør det. å lese."

Bruker du noen gang telefonen bak rattet? Da vet du at du tar feil. Men i Belgia kan det virkelig koste deg dyrt. Du er en fare på veien, fordi du ikke er involvert i trafikken. Derfor kan sjåfører midlertidig miste førerkortet dersom politiet tar dem. Alle som bruker en mobil enhet under kjøring uten at den er sikret i en holder beregnet for dette, risikerer umiddelbar uttak av førerkortet for en periode på åtte dager.

Dette er ikke den eneste handlingen Belgia iverksetter mot smarttelefonbruk bak rattet. I fjor stemte Huskomiteen allerede over en ny lov som skal gjøre det ulovlig å holde en smarttelefon bak rattet. Belgierne kan forvente høye bøter for dette.

Les også: Pitane Mobility er fullt forpliktet til mobil taxi -programvare