Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Gent blir den første belgiske byen som er vertskap for World Cycling Summit siden Brussel i 2009.

I juni 2024 vil Gent være vertsby for den fire dager lange internasjonale sykkelkonferansen Velo-city. European Cyclists' Federation (ECF) valgte Gent "på grunn av sitt imponerende engasjement for syklister". Velo-city tiltrekker seg mer enn 1.400 deltakere fra mer enn 60 land.

Velo-city sykkelkonferansen, flaggskipet til European Cyclists' Federation, er en global plattform der regjeringer, beslutningstakere, akademikere og industriledere møtes og utveksler kunnskap og ideer som bør forme fremtiden til sykkelen. Konferansen fant sted første gang i 1980 og besøker en annen metropol hvert år, fra Rio de Janeiro til Taipei. I år blir det Ljubljana, neste år Leipzig, og i juni 2024 er det Gents tur.
 
Gent vil være den første belgiske byen som er vertskap for verdenssykkeltoppmøtet siden Brussel i 2009. Arrangementet vil samle næringslivet, myndigheter og forsknings- og utdanningssektorene under temaet Koble til gjennom sykling† Mer enn 1.400 delegater fra mer enn 60 land er ventet og det vil være mer enn 250 foredragsholdere.

De nøyaktige stedene og datoene for Velo-city 2024 vil bli annonsert på et senere tidspunkt. Det er en felles organisasjon av ECF, den flamske regjeringen, provinsen Øst-Flandern, Mobilitet Øst-Flandern, byene Ghent, Kortrijk og Deinze, Office Convention Bureau Ghent Congres, Fietsersbond, Fietsambassade og Fietsberaad Vlaanderen.

(Teksten fortsetter under bildet)
Velo-city tiltrekker seg mer enn 1.400 deltakere fra mer enn 60 land

Et av høydepunktene er utvilsomt Bike Parade onsdag 19. juni, hvor deltakerne kan nyte en stemningsfull sykkeltur på cirka 10 kilometer gjennom hjertet av Gent. Denne festlige sykkelparaden starter kl. 19.00 fra 't Kuipke i Citadel Park og tar syklistene forbi noen av byens mest pittoreske steder, som Louisa d'Havé-broen, motorveien B401, Portus Ganda og Old Docks. Banen har en blanding av flate og noen skrå seksjoner, ideell for en avslappende tur som er tilgjengelig for alle aldre og nivåer.

Les også  Bøter: Gent-politiet strengere for brudd på droneforbud

Deltakere i Bike Parade vil ikke bare oppleve byen på en unik måte, men vil også kunne nyte diverse gateunderholdning. Organisasjoner som Cirq og 123-piano sørger for livlige mellomlandinger, mens G-sport og De Fietsambassade understreker viktigheten av inkluderende sykling. Arrangementet kulminerer på Vrijdagmarkt, hvor after-sykkelfesten finner sted fra klokken 20.00 med levende musikk, som vil holde deltakerne i feststemningen lenge.

Den Velo festival, og spesielt Bike Parade, er ikke bare en feiring av sykkelkulturen i Gent, men også en del av et større internasjonalt arrangement. Velo-city, verdenssykkelkonferansen som tidligere besøkte byer som Rio de Janeiro, Taipei og Lisboa, har valgt Gent som vertsby i år. Dette gir en fantastisk mulighet for lokale og internasjonale besøkende til å oppleve dynamikken og sykkelvennligheten i Gent.

Denne begivenheten fremhever ikke bare sykling som en bærekraftig transportmåte, men også som et middel for samfunnsbygging og sosial inkludering. Ved å komme sammen, sykle og feste, styrker Bike Parade fellesskapsbånd og fremmer en aktiv livsstil. Med snacks og drikke tilgjengelig fra ulike boder langs ruten, tegner denne kvelden til å bli en både sporty og morsom begivenhet.

Med sitt rike program og inkluderende natur tiltrekker Velofestivalen et bredt publikum, fra ivrige syklister til familier som leter etter en unik måte å tilbringe tid sammen på. Gent forvandles til en ekte sykkelmetropol i juni, med Velo-festivalen en uunngåelig begivenhet for alle som ønsker å utforske byen på to hjul.

Les også  Bøter: Gent-politiet strengere for brudd på droneforbud
Relaterte artikler:
Chiron