Det er ventet at mange vil gå over til kollektivtransport.

For bare ni euro kan du bruke offentlig transport i Tyskland i en måned. Unntatt er fjerntog og langdistansebusser fra private operatører som Flixbus. Billetten er heller ikke gyldig på spesielle turisttog. I teorien kan du reise fra München til Hamburg eller fra Freiburg til Sylt med billett. Men siden du ikke har lov til å bruke langdistansetog som Intercity, Eurocity eller Intercity Express, må du regne med mye tid.

Ideen kommer fra den tyske føderale regjeringen. I lys av den kraftige økningen i drivstoffpriser de ønsker å gjøre bruk av kollektivtransport attraktiv. Selv om billetten på ni euro i første omgang bare vil være tilgjengelig i juni, juli og august 2022, forventes det at mange bytter til offentlig transport. Det er imidlertid ikke alle tyskere som har godt av dette, da det er landlige områder hvor det verken går tog eller buss. Eller så er frekvensene så lave at kollektivtransport ikke er et alternativ til bilen.

bokstavelig talt skitt billig

Selv om den tyske føderale regjeringen i hovedsak ønsker å avlaste pendlere med det billige nettverkskortet, er det uttrykkelig ikke forbudt å bruke det til fritidsformål. Billetten kan brukes til å reise til venner og familie, men også til en ferie i Tyskland. Den eneste ulempen er at langdistansetog og busser ikke kan brukes, slik at man på lengre strekninger må ta hensyn til mange endringer og lang reise. Men det er bokstavelig talt skittbillig.

Billettene på ni euro er tilgjengelig på de vanlige salgsstedene hvor regionale billetter er til salgs. Billetter kan kjøpes for eksempel i billettskranker, automater eller via hjemmesidene til DB eller samferdselsforbundet. Måneden hvor billetten på ni euro må være gyldig kan velges fritt. Du kan kun kjøpe før juni 2022 eller frem til august 2022. Du trenger heller ikke binde deg til de påfølgende månedene, for å kjøpe senere er ikke noe problem i det hele tatt.

Les også  DB og NMBS utvider samarbeidet
Relaterte artikler:
9-Euro-billetter for tysk reise med offentlig transport
Utskriftsvennlig, PDF og e-post